News

O profesoară refuză să încheie mediile pe motiv că ar fi viruşi în catalogul electronic

O profesoară de biologie de la Colegiul Tehnic Energetic din Constanţa a creat nemulţumiri şi panică printre elevi. Aceasta a refuzat să treacă notele în catalog şi să încheie, marţi, mediile elevilor de clasa a IX-a şi a X-a unde aceasta predă. Motivul a fost că nu utilizează catalogul electronic pentru că se teme ca aplicaţia respectivă să nu aibă viruşi.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Sorin Mihai, directoarea Colegiului Tehnic Energetic l-a anunţat despre cele petrecute, conform Agerpres.

„În cursul acestei dimineţi, doamna directoare a Colegiului Tehnic Energetic a venit şi ne-a comunicat faptul că are această problemă, respectiv un cadru didactic, profesor de biologie, nu a încheiat mediile la clasele a IX-a şi a X-a, în catalogul electronic, pentru că unitatea de învăţământ foloseşte în mod exclusiv catalogul electronic, conform ordinului ministrului Educaţiei.

Explicaţiile doamnei profesoare de ce nu utilizează catalogul electronic sunt puerile. Dumneaei i-a comunicat doamnei directoare că se teme ca nu cumva aplicaţia să aibă viruşi”, a declarat reprezentantul ISJ Constanţa.

Profesoara de biologie este cercetată disciplinar

El a mai spus că profesoara de biologie este cercetată disciplinar, urmând să se ia o măsură.

„Au avut un consiliu de administraţie, pe 13 iunie. În cadrul acestuia s-a stabilit să înceapă cercetarea disciplinară în ceea ce o priveşte pe doamna profesoară. Acum, soluţiile sunt fie doamna profesoară înţelege că pe legislaţia noastră specifică are obligaţia de a încheia mediile, nu este doar un drept al titularului de catedră este şi o obligaţie, fie cercetarea disciplinară poate să meargă până la desfacerea contractului de muncă. În acel moment poate fi un alt cadru didactic care să încheie mediile”, a afirmat Sorin Mihai.

Au mai fost probleme cu aceeaşi profesoară de biologie

Inspectorul general şcolar a afirmat că au mai fost probleme cu aceeaşi profesoară de biologie, la o altă unitate de învăţământ. În această situaţie „s-a făcut cercetare disciplinară şi s-au luat măsuri administrative”.

 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button