Tehnologie

Microsoft propune o funcție „Big Brother”care înregistrează tot ce facem pe computer

Microsoft a dezvăluit recent o caracteristică AI viitoare pentru Windows care ajută utilizatorii să își „reamintească” toate activitățile trecute

După cum explică Microsoft pe site-ul său, funcția care înregistrează tot ce faci pe PC, numită „Recall” și care încă este în faza de testare, realizează „imagini ale ecranului activ la fiecare câteva secunde”. „Instantaneele sunt criptate și salvate pe hard diskul PC-ului dvs. Puteți utiliza Recall pentru a localiza conținutul pe care l-ați vizualizat pe PC-ul dvs. folosind funcția de căutare sau pe o bară de cronologie care vă permite să derulați printre instantanee”, se menționează pe site-ul companiei.

Funcția care înregistrează tot ce faci, între utilitate și preocupări de confidențialitate

Această funcționalitate, după cum explică Ars Technica, se extinde dincolo de simplele instantanee ale ecranului care facilitează transcrierea și traducerea la cerere a întâlnirilor video și poate oferi context pentru ceea ce făceau utilizatorii într-un anumit moment. Cu alte cuvinte, pare a fi ca un fel de „Big Brother” în computerul personal.

Deși Microsoft insistă că funcțiile vor fi stocate și criptate local pe hard diskul utilizatorului, nimic nu împiedică o persoană rău intenționată care a obținut acces la un PC să urmărească și să salveze tot ce a făcut un utilizator Recall. După cum subliniază Ars, implicațiile de confidențialitate depășesc îngrijorările legate de faptul că cineva ar putea viziona activitatea de navigare pe site-uri pentru adulți și intră în sfera problemelor de siguranță, fie că este vorba de jurnaliști sau disidenți politici considerați inamici ai statului sau persoane abuzate care împart computerul cu abuzatorii lor, subliniază Futurism.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button