NewsȘtiri

Mesajul emoționant al unei absolvente a CNTV Târgu-Jiu pentru dascălii care i-au conturat drumul spre succes

Irina Roibu, absolventă a Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu a postat aseară, pe rețele sociale, un mesaj emoționant pentru profesorii săi, după ce a trecut cu brio de examenul de Bacalaureat.

 

“Despre oamenii care-ți dau aripi, iar dacă le strivești, îți mai dau o pereche, și încă una, și încă una, până ce înveți să zbori. Despre oamenii care nu-ți dau drumul, oricât de jos ai fi. Despre oamenii care te învață să crezi. Suferă, cazi, luptă, dar nu-ți pierde credința. Nu renunța la verbul a crede. Căci indiferent de cât de greu ar fi, toată esența vieții rămâne într-un singur cuvânt: “cred!”.

Deși lucrurile țin de voința fiecăruia și suntem responsabili de ceea ce facem în viața noastră, nu reușim nimic, niciodată singuri. De multe ori, marile bucurii îngăduite în viețile noastre se datorează oamenilor pe care îi întâlnim. Vreau să le mulțumesc după puterile mele mici, oamenilor mari care au vegheat asupra mea și m-au îndrumat pe tot parcursul drumului. Este despre ei, despre faptul că noi, oamenii, trăim împreună, ne bucurăm împreună, iubim și suferim împreună.

Un rezultat bun este un cadou minunat, dar ceea ce rămâne cu adevărat, sunt relațiile, apropierea dintre elev și profesor, ceea ce construim pentru viață. Să vezi elevul plângând de bucuria profesorului și să vezi profesorul plângând de bucuria elevului, acesta este, dragilor, unul dintre miracolele vieții. Acesta este locul în care cu bune și cu rele, se unește zâmbetul cu zâmbetul, lacrima cu lacrima, locul în care pentru un moment, simțim cu toată ființa noastră că totul are sens.

Le mulțumesc tuturor profesorilor de la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” pentru că mi-au dat ocazia să trăiesc viața atât de plin alături de ei, să învăț și să lucrez cu mine însămi. Le mulțumesc că atunci când am fost jos, de foarte multe ori, o vorbă bună mi-a readus zâmbetul pe chip. Micile gesturi sunt cele mai mari. Îți dau putere, pur și simplu. Le mulțumesc și profesorilor de la Școala Gimnazială “Sfântul Nicolae”, pentru că acolo a început totul. Și în final, le mulțumesc tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit până acum în viață, pentru că tot ce rămâne mai frumos e aici”, a scris tânăra pe Facebook.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button