Societate

Lider din CE Oltenia: Nu stau liniștit în fața acestui plan, când știu ce va urma

Liderul sindical de la Termocentrala Ișalnița din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Nicușor Văduva, îi taxează pe sindicaliști care afirmă că nu trebuie solicitat, deocamdată, pachet social în caz de concedieri.

Oficialii din Ministerul Energiei au confirmat, la discuțiile de săptămâna trecută, cu liderii federațiilor din CE Oltenia că, din 2026, se intră în capacitate rezervată.

Unii lideri sindicali au spus că nu se impun discuții privind acordarea unui pachet social în caz de concedieri colective pentru că la CEO, în acest an, nu au fost stabilit un plan de disponibilizări.

Liderul sindical de la Termocentrala Ișalnița, Nicușor Văduva, îi critică pe liderii care nu vor să solicite un pachet de protecție socială pentru mineri și energeticieni.

“Oamenii, în fața acestui plan, nu au nicio protecție, pentru că văd niște lideri de ăștia de sindicat care se bat cu pumnii în piept că ei sunt sindicate sau federații majoritare de prin comisia de negociere, că să stea oamenii liniștiți. Domnule, eu nu stau liniștit în fața acestui plan, când știu ce va urma. Când știu că din toate termocentralele din CEO, Ișalnița este singura termocentrală care a pierdut cel mai mare număr de salariați, când știu că Ișalnița este pusă după Mintia pe programul acesta de închidere și va avea soarta lui Mintia. Că ei ne spun din vorbe că nu se vor face restructurări, dar de unde știu? I-am auzit, acum, că, vezi Doamne, dacă cer, acum, un pachet social la contractul colectiv de muncă sau dacă se duc la minister să ceară un pachet social pentru noi în caz de a rămâne pe drumuri, se fac disponibilizări, ceea ce este fals. Acest pachet social trebuie prins undeva, într-un act, în caz de. Atunci, se va umbla la acei bani. De ce să nu avem și noi o siguranță, când știm că trecutul ne-a arătat că noi am mers pe program de închidere și riscăm să rămânem pe drumuri fără nimic. În caz de disponibilizări, oamenii care vor rămâne pe drumuri, vor beneficia de, prins într-un act, parafat, ștampilat și sigur și la banii aceia se va umbla doar dacă va fi nevoie.

Nu este lege că dacă ei vor obține acum un pachet social negocierea contractului de muncă, CEO sua Ministerul Energiei, care este patronul nostru, va face program de disponibilizări. Ei cred că suntem copii de grădiniță și stăm și ascultăm de ei ca acum 30 de ani, când ne-am angajat, de nu prea ne interesa ce e cu noi, ce e cu drepturile noastre și uitați că am ajuns în fața faptului împlinit și ne uităm că rămânem pe drumuri la vârste de 54 de ani fără nimic”, spune Nicușor Văduva.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button