Societate

Lider din CE Oltenia, mesaj pentru primarii din Gorj: Unde au fost în ultimii 4 ani?

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, le reproșează primarilor din Gorj că nu au protestat în urmă cu câțiva ani pentru stoparea planului de restructurare a CE Oltenia.

Manu Tomescu a reacționat după ce primarii care s-au solidarizat, săptămâna trecută, cu greviștii foamei de la CE Oltenia au spus că urmează un tăvălug al concedierilor.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari spune că e tardivă reacția primarilor. În opinia sa, edilii trebuiau să protesteze încă de acum 4 ani pentru a încerca să stopeze planul de restructurare a CEO.

“Am văzut și eu primari la protest. Unde au fost în ultimii 4 ani? Au rămas postările mele pe Facebook mărturie cu ce spuneam în 2020. Eu, Constantin Mitrescu, am atras atenția în 2021, 2022, în Piața Prefecturii că planul de restructurare va avea efecte asupra salariaților. Nu am văzut primari să vină să ne susțină. Uitați că începe să se contureze încă o față a adevărului. Au fost primari care au adus liste de angajare. Deci, o mare parte din acești salariați pe perioadă determinată au fost angajați de primari. Iată, cum s-au întors lucrurile ca un bumerang pentru că au profitat din punct de vedere electoral de pe urma acestor oameni, dar iată că nu le pot garanta locurile de muncă pe mai departe. Acum, când deja se simt efectele încep să iasă. E un lucru bun că, până la urmă, trebuie făcut ceva să se audă și la București, dar este târziu. Primarii trebuiau să înceapă toate aceste proteste pentru a stopa planul de închidere cum mult timp înainte. Din păcate, primarii nu au atitudine doar pe efecte, când văd că le pleacă cei pe care i-au pus pe liste și i-au angajat în companie”, afirmă sindicalistul.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button