Societate

Se așteaptă să apară noi proteste în CE Oltenia. Lider: Vom vedea tot mai des astfel de episoade

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, afirmă că vor apărea tot mai des proteste la CE Oltenia ale unor angajați nemulțumiți că vor fi concediați.

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia prevede, pe lângă închidere de cariere și grupuri energetice pe cărbune, și reducerea etapizată a numărului de personal.

Săptămâna trecută, zeci de mineri angajați pe perioadă determinată au intrat în greva foamei în fața sediului CEO de la Târgu-Jiu după ce au fost puși pe liber de la 1 iulie.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, afirmă că vor apărea tot mai des proteste la CE Oltenia ale unor angajați nemulțumiți că vor fi concediați.

“Se va strange șurubul și vom vedea de acum înainte tot mai des astfel de episoade cu oameni care vor sta în greva foamei, cu oameni care vor rămâne fără locuri de muncă. Cel mult acest plan poate fi întârziat cu un an, doi. Deocamdată nu avem o certitudine că se va și întâmpla, dar, în final, planul așa va merge. Eu le-am spus și celor care, acum doi ani, s-au angajat pe perioadă determinată, celor 1800, le-am spus de la bun început, să fie foarte atenți că vor exista consecințe, având în vedere că le-au fost făcute contracte pe o anumită perioadă de timp, iar atunci când expiră, ele nu mai pot fi prelungite decât cu acordul părților.

Pe cei care sunt pe perioadă nedeterminată angajatorul nu-i poate concedia fără acordul sindicatului, fără un plan de concediere. Aici e vorba de niște contracte care expiră. Noi, ca sindicate, nu putem interveni ca și cum ar fi fost dat un om afară, că nu s-ar fi respectat un contract colectiv de muncă sau contract individual de muncă. Din contra, s-a respectat contractul individual de muncă până la data pe care a fost încheiat, a fost respectat ad literam”, spune liderul sindical.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button