News

Intervenții cu utilaje pe pârâul Cartiu la Turcinești

Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu execută, în această perioadă, lucrarea de Decolmatare a pârâului Cartiu, la Turcinești, pe o lungime de 0,5 km.

Datorită precipitațiilor abundente și viiturilor înregistrate în timp, pe raza județului Gorj, a creșterilor importante de nivel pe pârâul Cartiu, comuna Turcinești, albia minoră s-a colmatat, iar malurile stâng și drept s-au erodat. Acestea din urmă au evoluat în ultimul timp, punând în pericol gospodăriile cetățenilor riverani și drumul de acces la locuințele de pe malul drept al cursului de apă.

Scopul principal al lucrării îl reprezintă: stoparea fenomenul de eroziune a malurilor; punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă; asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari; diminuarea efectelor negative asupra mediului.
Lucrarea se execută mecanizat cu 2 buldozere din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu și constă în: defrișare manuală a suprafețelor – 1000 mp, doborârea mecanică a arborilor- 35 buc, săpătură mecanică cu buldozerul t.c 2 – 3500 mc,
transport utilaje cu autoremorcherul pe distanța de 130 km – 20 to.

Lucrările executate nu înrăutățesc nivelul actual al apelor de suprafață sau subterane și nu influențează negativ obiectivele din zonă.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button