News

Încep înscrierile la Evaluarea Națională 2024 pentru elevii clasei a VIII-a

Pentru a participa la Evaluarea Națională 2024, înscrierea este primul pas crucial, iar acest proces începe astăzi, marți, 11 iunie.

Este important de menționat că înscrierea la Evaluarea Națională 2024 se realizează automat, fiind gestionată de secretariatele unităților de învățământ. Acest lucru vine în sprijinul elevilor și părinților, eliminând astfel orice potențială complicare în procesul de înscriere.

Calendarul Evaluării Naționale 2024 este deja stabilit, iar primele probe scrise sunt programate pentru finalul lunii iunie. Astfel, pe data de 25 iunie, absolvenții de clasa a VIII-a vor susține proba scrisă la Limba și literatura română, urmată de proba la Matematică pe 27 iunie. În ziua de 28 iunie, elevii vor fi evaluați și la proba scrisă la Limba maternă.

După susținerea acestor probe scrise, primele rezultate vor fi afișate pe data de 3 iulie, până la ora 14:00. Ulterior, în zilele de 3 și 4 iulie, elevii vor avea posibilitatea să depună contestații în cazul în care consideră necesar, iar soluționarea acestora va avea loc între 4 și 9 iulie. Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor este programată pentru data de 9 iulie 2024.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button