NewsȘtiri

Fosta prezentatoare din Târgu Jiu: “ Până la încălzirea globală ne distruge AI-ul!”


Fosta prezentatoare de la Observator, Octavia Geamanu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la capacitatea  inteligenței artificiale de a crea materiale false.

“Mă bucur că vă place de mine chiar şi morcovel, cognac, roşcat, arămiu sau cum s-o numi această nuanţă.
Totuşi nu întâmplător am scris “Să vezi şi să nu crezi”…
Una dintre prietene mi-a făcut această schimbare de look cu ajutorul unei aplicaţii. Pare foarte reală imaginea, în mod cert! Însă acesta este un context fericit pentru efectul pe care îl are un fake.

Pe mine, una, mă îngrijorează această capacitate a inteligenţei artificiale de a crea materiale false pentru că ea DEJA duce la răspândirea știrilor false, manipularea informațiilor și compromiterea identității online. Pericolul constă în potențialul impact asupra reputațiilor individuale, instituțiilor și chiar a democrației, întrucât încrederea în sursele de informație poate fi curând grav afectată.

La întrebarea fiului meu Andrei “Şi cum ştiu ce filmuleţ e real sau nu?”, am ajuns să dau din umeri. Tare-mi e ca din umeri dau şi experţi în IT cărora această tehnologie le ridică provocări semnificative pentru dezvoltarea unor mecanisme eficiente de detectare și combatere a manipulării media, pentru a proteja integritatea informației și a preveni impactul negativ asupra societății. Până la încălzirea globală ne distruge AI-ul!
Totuşi, întrucât stilul meu e unul al gândurilor bune, aş vrea să-nchei într-o notă de umor real…
A dumneavoastră, aceeaşi blondă! Încă.
P.S. Poza din primul comentariu e reală. 2012”, a transmis jurnalista Octavia Geamanu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close
Back to top button