Politică

Ce probleme ar genera comasarea europarlamentarelor cu localele. Cine ar putea pierde mandatele

Consilierul municipal, avocatul Eduard Lădaru, atrage atenția că o eventuală comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale le-ar putea crea probleme aleșilor traseiști.

Coaliția de guvernare ia în calcul varianta comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale. Dacă se va lua o astfel de decizie, scrutinul ar urma să fie organizat pe data de 9 iunie.

Consilierul municipal, avocatul Eduard Lădaru, atrage atenția că o eventuală comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale le-ar putea crea probleme aleșilor traseiști. Mai exact, și-ar putea pierde mandatele, dacă trec de la o formațiune politică la alta.

“Dau naștere la unele probleme juridice care trebuie rezolvate. Dacă noile conduceri locale, primari, președinți de consilii județene, consilii locale sunt alese în luna iunie, odată cu europarlamentarii, atunci va trebui să stabilească ce se întâmplă cu cei care trec de la un partid politic la altul, candidează, obțin un mandat fie de primar, fie de consilier local și ce se întâmplă până în septembrie, când trebuie să-și preia mandatele. Dacă Romanescu, va trece la PSD, candidează din partea PSD, dar nu termină mandatul, ce va face, adică îi va înceta mandatul sau nu? Dacă trece la PSD, în mod normal, trebuie să-i înceteze de drept mandatul. Am luat cazul lui, dar cu toții trebuie să se întâmple la fel. Spre exemplu, presupunând că aș trece și eu la un alt partid politic și aș candida, ce se întâmplă? Ei va trebui să tranșeze și să reglementeze în legea care va stabili organizarea alegerilor ce se întâmplă cu aceste mandate”, afirmă Eduard Lădaru.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button