Societate

Fost membru al directoratului: Eu știu că CE Oltenia nu are probleme financiare

Fostul membru al directoratului Complexului Energetic Oltenia, Constantin Popescu, susține că societatea nu are probleme financiare.

Constantin Popescu a venit cu precizări după ce, în ultimele zile, au apărut informații că administrația CEO ar urma să ia măsuri de reducere a cheltuielilor pentru a putea achita salariile angajaților.

Fostul membru al directoratului consideră că minerii și energeticienii nu trebuie trimiși în zile fără plată. În opinia sa, sunt alte soluții prin care se pot reduce unele cheltuieli inutile pe care le face compania, unele dintre ele fiind cu chiriile pe care le achită pe diverse sedii. 

“Sunt cheltuieli cu chiriile, sunt cheltuieli cu transportul, sunt autocare se duc și se întorc cu jumătate de personal la locul de muncă, sunt unități care ar trebui să funcționeze doar de luni până vineri, sunt unități care nu ar trebui să lucreze sâmbăta și duminica. Păi, doar din sâmbete și duminici ar putea să facă economie să salveze toți salariații, să funcționăm 3 ani de zile de aici încolo. Trebuie să se aplece și să aibă curajul să-și asume anumite tăieri de zile care nu sunt necesare. Sunt doar pentru a crește și a rotunji anumite venituri. Eu știu că CEO, în acest moment, nu are probleme financiare, eu știu că energia se vinde în continuare la prețuri acceptabile, cantitatea de energie este suficientă, iar singura problemă care poate să apară este diferența la bugetul de venituri și cheltuieli pe partea de salarii, datorită faptului că, anul acesta, au avut loc niște majorări salariale, prinse în urma negocierilor cu partenerul social, cu sindicatele. Ori compania, dacă a făcut aceste majorări salariale, trebuie să găsească alte mijloace să țină salariații în câmpul muncii cu drepturile aferente, inclusive rectificare de buget”, spune Constantin Popescu.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button