Societate

Fost lider din CE Oltenia: Văd că se pune batista pe țambal

Vasile Tivig, fost lider sindical în minerit, crede că se pune “batista pe țambal” în privința plângerilor penale depuse pe numele conducerilor Complexului Energetic Oltenia și Casei de Pensii.

Șefii Complexului Energetic Oltenia și Casei de Pensii s-au ales cu numeroase plângeri penale, fiind acuzați că au pus piedici aplicării Legii nr.197/2021, care a redus vârsta de pensionare în minerit și energie.

Sute de foști mineri au câștigat procese, prin care au obținut recalcularea pensiilor în baza actului normativ.

Marți, Curtea de Apel Craiova a dat câștig de cauză unui fost angajat al Termocentralei Rovinari.

“I s-a recunoscut inclusiv perioada la fostul Termoserv ca fiind lucrată în condiții speciale de muncă. Se pare că este un pas înainte (…) Precedentele în justiție doar Înalta Curte de Casație și Justiție le stabilește, dar mă gândesc că judecătorii vor încerca și fără a ne plimba pe acolo să dea și ei decizii unitare în favoarea cetățeanului, nu ce s-a făcut până acum la ordin politic, numai în defavoarea omului. (…) După cum ați văzut, a trebuit să se ajungă în greva foamei, să-și pună oamenii sănătatea în pericol pentru a se respecta o hotărâre judecătorească, ceea ce într-un stat civilizat și normal autoritățile statului trebuia să se sesizeze împotriva conducerii Casei de Pensii Gorj. Nu poți schimba o decizie de pensionare doar pentru că a stat acel cetățean în greva foamei. În spatele acestui fenomen este o ilegalitate crasă, un abuz în serviciu: nepunerea în aplicare din prima a acestei hotărâri judecătorești.

După cum vedeți, la Gorj, nimeni nu se sesizează. Sunt numeroase plângeri penale împotriva directorului CEO, împotriva conducerii Casei de Pensii. Nimeni nu a mai fost chemat pe acolo. Văd că se pune batista pe țambal în continuare”, declară Vasile Tivig.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button