News

Firmă a primăriei, acuzată că fură curent

O firmă angajată de Primăria unei comune din Botoșani este acuzată că fură curent de la operatorul de apă. Este vorba despre o societate de construcții care face lucrări pentru un dispensar medical. Polițiștii au deschis o anchetă

Situația care frizează absurdul a fost depistată în cursul amiezii de vineri, 24 februarie 2023 în satul Ipotești al comunei Mihai Eminescu.

Șantierul deschis este pentru un proiect afișat pe un panou cu vizibilitate, respectiv „Construire și dotare dispensar medical uman în sat Ipotești, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani”. Fondurile sunt de la Compania Națională de Investiții (CNI), iar beneficiarul investiției este Primăria Mihai Eminescu.

Lucrările sunt realizate de firma de construcții botoșăneană SC Cornell’s Floor SRL, care-și are sediul în comuna Roma. Conform datelor din panoul de publicitate, lucrările au fost începute pe 17 octombrie 2022 și ar trebui finalizate anul acesta, în luna august.

După luna octombrie a anului trecut compania de apă și canalizare, pentru punctul de lucru de lângă acest șantier, a depistat un consum nejustificat de energie. În urma verificărilor, angajații Serviciului Antifraudă au descoperit că alimentarea cu energie a utilajelor din șantier provine de la instalația electrică care deservește stația de pompare. „Au găsit acolo un cablu, s-a sesizat Poliția și este în curs de cercetare. Acolo ceva este în neregulă, că au descoperit un cablu tras și deocamdată este în curs de cercetare la Poliție, bineînțeles. Noi, intern o să vedem ce este acolo”, a declarat Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA

 

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button