Cultură

Evenimente culturale dedicate împlinirii celor 147 de ani de la nașterea marelui sculptor român Constantin Brâncuși

În data de 19 februarie 2023 se împlinesc 146 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Cu acest prilej, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Local şi Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” organizează, la Târgu Jiu, o serie de manifestări cultural-artistice, în semn de omagiu adus lui Constantin Brâncuşi, a cărui operă a marcat creaţia artistică a secolului al XX-lea.

Manifestările vor debuta vineri, 17 februarie, de la ora 10.00, când se va vernisa expoziția de fotografie „Constantin Brâncuși” la sediul Rectoratului Universității ,,Constantin Brâncuși”, str. Tineretului, nr. 4. Evenimentul va fi urmat de o expoziție de culoare, schițe, masterclass, grafică, sculptură 3D, pictură, realizată de elevii Liceului de Artă Constantin Brăiloiu din Târgu Jiu.

Duminică, 19 februarie, manifestările debutează la ora 12.00 cu o prezentare de fotografie veche cu imagini în premieră din perioada regalistă a Complexului Sculptural Brâncuși, din colecția Țîrlea Ion.

Manifestările vor continua cu lansarea albumului  ,, Adio Europa”, urmat de un recital, dar și de lansarea albumului ,, În preajma capodoperei, fotografii realizate de Ionel Scăunașu. Evenimentele se vor desfășura la Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu

Seria evenimentelor se va încheia cu vernisajul expoziției de fotografii și film ,,Brâncuși. Ansamblul Monumental Calea Eroilor”.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button