Politică

Lider PSD: Nu interesează pe nimeni viitorul CE Oltenia

Primarul comunei Cătunele, Florinel Țuilă, este convins că nu este interesat nimeni de viitorul Complexului Energetic Oltenia.

Florinel Țuilă crede că postul de președinte al directoratului Complexului Energetic Oltenia ar fi trebuit ocupat de un specialist din cadrul companiei. În funcție a fost numită, însă, o persoană din afara companiei, Florinel Țuilă spune că Dan Plaveti nu cunoaște problemele CE Oltenia. “Părerea mea este că trebuia să aducă un om tot din interiorul CEO. Nu pot să spun multe lucruri, pentru că nu cunosc persoana și nu aș vrea să spun lucruri pe care nu ar trebui să le spun, dar cred că cel mai bine trebuia procedat la numirea unei persoane din interiorul CEO, pentru că problemele sunt în interior, nu la birou. Nu are de unde să cunoască problemele CEO. Cred că se merge în direcția în care au pornit, în declin. Tocmai din cauza asta nu interesează pe nimeni situația viitorului CEO și aplicarea măsurilor pe care le-au stabilit prin PNRR și, cu alte ocazii, aceea de restrângere a activității CEO. Atunci, nu mai contează cine conduce din punct de vedere economic societatea. Salariații încă nu realizează că ei sunt puterea CEO, ei ar trebui să ia decizia. Probabil că sunt alte chestiuni din interior care fac să fie toată lumea mulțumită. În schimb, muncitorii nu realizează în ce situație sunt puși, ei sunt cei care greșesc, pentru că ar trebui să-și spună punctul de vedere și CEO să fie condus de specialiști din interiorul lor, să fie reprezentați de sindicate puternic, să-și mențină locurile de muncă, să nu se restructureze, pentru că în toată lumea se exploatează zăcămintele de cărbune”, afirmă edilul.

Face adresă către noua conducere a CE Oltenia.

  1. Florinel Țuilă anunță că va cere și noii conduceri a Complexului Energetic Oltenia să-i retrocedeze sute de hectare de teren. Suprafețele au fost exploatate de compania energetică și refăcute pentru circuitul agricol. Cu toate acestea, CEO nu renunță la ele, deși nu plătește Primăriei Cătunele impozite. “Pentru că s-a schimbat acum conducerea, vreau să fac o adresă către companie să-i anunț că nu au pus în aplicare o hotărâre judecătorească și nu vreau să mă adresez unui executor judecătoresc. Vreau, în prima fază, să-i rog să-și onoreze obligațiile. Și vreau să fac o adresă să ne retrocedeze terenurile pe care le au în administrare, nu în folosință, pentru că nu au plătit impozit de 30 de ani pentru ele. Ele sunt refăcute pentru agricultură, numai că nu le-au dat, ca să le țină acolo la grămadă. 457 de hectare sunt pregătite, amenajate, am insistat mult și la vechea conducere, au promis, dar nu au făcut nimic. Am câștigat în instanță pentru 6 hectare, cred că aceeași măsură trebuie aplicată și pentru celelalte 451. E greu, pentru că nu sunt oamenii potriviți la locul potrivit. Mi-e greu să cred că se vor rezolva problemele fără judecătorie, fără presiuni asupra conducerii, oricare ar fi ea”, a conchis Florinel Țuilă.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button