Politică

Deputat de Gorj, acuzații la adresa PNL și PSD: Au arătat că sunt puternici în a ÎNCHIDE tot

Preşedintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, acuză din nou PNL și PSD că închid mineritul din Oltenia fără să pună nimic în loc.

Radu Miruță a lansat nou acuzații la adresa partidelor aflate de la guvernare. Deputatul susține că PNL și PSD au votat, luni seara, în Parlament noi acte normative potrivit cărora vor fi închise capacități de producere a energiei pe cărbune la Complexul Energetic Oltenia fără să fie puse altele în loc. “Veste groaznică pentru Gorj, astăzi, în Parlament. Și PSD și PNL au votat astă seară raportul proiectului de lege care: închide alte grupuri de la CEO fară să pună ceva în schimb; stabilește că hidrocentralele de la Valea Sadului și Curtișoara să nu fie finalizate, chiar dacă ne costă mai mult să le dărâmam decât să le terminam. Se vaitău PSD-istii în Gorj ba că Vigil Popescu, ba că n-au premier. Acum, le au pe toate și-au votat închiderea pur și simplu. Guvernul Ciolacu nu susține! Nu vor. PSD-PNL nu vor cu o răutate absurdă și se laudă că nu am ce le face, fiindcă au voturile în Parlament, iar USR nu le are. Nu au argumente, nu au în spatele cui se scuza, nu au nimic de invocat. Nici pentru mineri și energeticieni nu vin cu alternative. Ridică din umeri, când îi întrebi ce soluție au, dacă pe a noastră nu o vor. Îi trimit la cursuri pe cei de 52 de ani. Absurd!” spune liderul USR Gorj.

Amendamentele lui Miruță, respinse.

Radu Miruță mai acuză parlamentarii PNL și PSD că au respins amendamentele benefice pentru județul Gorj pe care le-a depus în Parlament. “Am depus și susținut astăzi 3 amendamente, asumate de întreaga echipă a USR din comisie: includerea pe lista de finalizat, pe lângă cele două hidrocentrale de pe Defileu, și a amenajărilor hidroenergetice de la Valea Sadului și Curtișoara – acele lucrări de pe Râul Jiu, finalizate în proporție de 55% și respectiv 65%, pentru care până în decembrie 2015 au fost cheltuiți 174 miliarde RON. Costurile de abandon pentru aceste lucrări sunt conform ISPH mai mari decât cele de finalizare. Finalizarea acestor amenajări ar însemna un plus de 139000 MWh producție anuală. AU RESPINS! Condiționarea închiderii termocentralelor de punerea înainte a altor capacități de producție în loc. Înainte și nu după. A unor alte capacități care să producă echivalentul mediei anuale a ultimilor 3 ani produs de grupurile pe care le scot. AU RESPINS! Anularea intrării în conservare a grupurilor pe lignit și utilizarea lor până la punerea ceva în schimb. Din punct de vedere tehnic, pentru aceste grupuri parte dintr-un întreg sistem, conservarea este ireversibilă, intrarea în conservare a unor astfel de grupuri înseamnă de fapt închidere. AU RESPINS! AU RESPINS fără să propună altceva la problema generată în schimb: import de energie și oameni lăsaţi pe drumuri. Nu există nicio interdicție în PNRR în acest sens, dar tot folosesc PNRR pentru a-și ascunde o neputință sau un interes împotriva județului Gorj. Știu și ei asta, dar planul ca România să importe energie având toate resursele aici în țară, trebuie să fie dus la capăt. Planul ca România să nu conteze în zonă, să nu întoarcă situația internațională în favoarea ei, singura care mai poate produce la buton energie suplimentară, trebuie să fie îndeplinit așa cum, probabil, le-au promis stăpânilor lor din afara României. Azi, au respins, au fost mai mulți, au arătat că sunt puternici. Puternici în a Închide tot, a tăia și duce la fier vechi, spunându-ne că vor pune ceva în loc, dar nu vor să scrie în lege așa ceva. Să îi credem pe cuvânt, fix pe cei care au adus România aici după 30 de ani de guvernat aceasta țară. O zi bună pentru PSD și PNL cu votul de astăzi, o zi tristă pentru România. Nu va merge la infinit, domnilor, se va întoarce roata aceasta în mod sigur!” afirmă Radu Miruță.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button