News

Cine este patronul Kaufland și LIDL. Este de 17 ori mai bogat decât Gigi Becali!

Lidl face parte din grupul Schwarz și are sediul central în Neckarsulm – și este prezent în peste 30 de țări din lume cu peste 10.500 de magazine (peste 249 în România și 5 centre logistice) și 260.000 de angajați (6.000 în România). Puțini sunt cei care știu că magazinele Kaufland aparțin aceluiași grup de investiții din care face parte Lidl.

Averea administratorul lanțurilor de magazine Kaufland și Lidl a detronat averea latifundiarului din Pipera. Afacerile, proprietățile și terenurile pe care le deține Gigi Becali ar avea o valoare estimată de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Dieter Schwars (85 de ani) este germanul miliardar care deține Schwarz Group – grup care numără peste 20.000 de magazine Kaufland și Lid. Compania are în prezent peste 575.000 de angajați în întreaga lume, iar în anul 2022 a obținut un total al vânzărilor de aproximativ 154 de miliarde de euro. Cu o avere estimată la 47, 2 miliarde de dolari, Dieter Schwars se află pe locul 25 în topul celor mai bogați oameni din lume și primul cel mai bogat om din Germania, potrivit Forbes.

Născut într-o familie de antreprenori, germanul a preluat afacerea de la tatăl său – Josef Schwarz – și a ajutat la extinderea acesteia – după ce tatăl său a murit. În anul 1973 tatăl său a deschis primul magazin Lidl – magazin de fructe tropicale, în Ludwigshafen, Germania. În anul 1977 afaceristul a preluat frâiele afacerii și a devenit CEO Lidl – an în care lanțul Lidl cuprindea deja 33 de magazine în Germania. După 7 ani, germanul a înființat primul magazin Kaufland, iar în anul 1984 afacerea a fost extinsă și în Franța.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button