News

Ce trebuie să faci dacă te întâlnești cu ursul pe munte

Marți, 9 iulie 2024, o tânără în vârstă de 19 ani și-a găsit sfârșitul după ce a fost atacată de urs. Nici ea, nici iubitul ei, cel cu care se afla în drumeție pe munte, nu au știut ce să facă în momentul în care animalul sălbatic a sărit din copaci și a prins-o de picior pe fată. Maria Diana a fost târâtă de urs, iar în încercarea de a se salva, a căzut într-o râpă adâncă de 120 de metri.

Ce trebuie să faci dacă te întâlnești cu ursul pe munte

Nu e primul astfel de incident, iar salvamontiștii trag un semnal de alarmă. Iată ce trebuie să știți în cazul în care vă întâlniți cu un urs pe traseele montane!

În primul rând, verifică întotdeauna dacă zona în care mergi nu este cunoscută pentru prezența sau atacurile urșilor, indiferent dacă te plimbi simplu, culegi ciuperci sau fructe de pădure. Este o măsură de precauție esențială să te asiguri în acest sens.

Evită să mergi singur pe munte. Este mai sigur să te deplasezi într-un grup de patru sau mai mulți oameni și să rămâneți împreună. Grupurile mari sunt mai puțin vulnerabile la atacuri, iar în caz de urgență, un membru al grupului poate cere ajutor.

Fă zgomot constant. Chiar dacă urșii sunt animale sălbatice, sunt de obicei speriați de zgomot sau sunete neobișnuite. Prin urmare, atunci când ești însoțit de alți oameni, asigură-te că vorbiți tare sau cântați. Poți purta un clopoțel anti-urs, numit BellBear, atașat de rucsac, care va suna în timp ce te miști. Clopoțelul este dotat cu un magnet care oprește sunetul atunci când nu este necesar.

Evită să fluieri, să folosești fluierul sau să țipi, deoarece aceste sunete pot părea unui urs că un animal este în suferință, ceea ce ar putea atrage atenția acestuia, notează agrointel.ro.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close
Back to top button