News

Ce au căutat să citească pe net românii în ziua alegerilor locale și europarlamentare

Așa cum era de așteptat, în ziua alegerilor locale și europarlamentare românii au fost interesați de subiectele din sfera politică, arată o analiză privind trendurile de căutare online, publicată de informat.ro.

Totodată, în topul căutărilor online s-au aflat știrile referitoare la personalitățile publice, dar și din domeniul sportiv. Analiza Informat.ro a fost realizată prin prisma frecvenței ridicate a căutărilor și specificității subiectelor discutate.

În contextul alegerilor locale și europarlamentare, cele mai căutate subiecte au avut legătură cu votul dat de români pentru reprezentanții Parlamentului European, dar și privind scrutinul local din Cluj, Timișoara și Brașov.

De altfel, românii au fost interesați să afle mai multe detalii despre Nicu Ștefănuță, europarlamentar și candidat independent pentru încă un mandat în PE (Parlamentul European), arată sursa menționată.

În topul căutărilor au fost și rezultatele la alegerile din Iași, Suceava și Ploiești. În ceea ce privește alegerile din București, cei mai mulți dintre internauți au fost interesați să afle rezultatele candidatului PNL la Primăria Generală a Capitalei, Sebastian Burduja.

Au atras atenția și voturile obținute de Clotilde Armand, candidată la Sectorul 1, respectiv Radu Mihaiu, candidat USR la Primăria Sectorului 2. La polul opus s-au aflat Daniel Băluță, candidat la Sectorul 4, dar și rezultatul privind alegerile din Sectorul 6, cu o vizibiliate mult mai scăzută.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button