News

Ce a pățit această femeie, după ce a cumpărat un Volvo second-hand, la 43.000 de euro

Jeanette Strømland, o norvegiancă în vârstă de 30 de ani, a decis să cumpere un autoturism second-hand. Ea a vrut să meargă „la sigur”, așa că a făcut achiziția de la un dealer autorizat, însă a ajuns acum într-o situație disperată.

Familia a plătit aproximativ 43.000 de euro (echivalent în coroane norvegiene) pe mașină, plus taxa de înregistrare. Vânzătorul mașinii a spus că este nevoit să o vândă pentru că urmează să se mute în Marea Britanie.

Surpriza a venit după jumătate de an când Jeanette Strømland a găsit în cutia poștală o scrisoare: a citit cuvintele „cerere de executare” și că trebuie să plătească 216.000 de coroane. Fostul proprietar avea datorii restante cu ipotecă pe mașină, iar acum banca dorea banii înapoi.

Femeia și partenerul ei au cerut anularea cumpărării, dar solicitarea le-a fost respinsă. Potrivit dealer-ului, el nu a făcut decât să intermedieze tranzacția, neavând nicio altă responsabilitate legală în acest sens.

Situația este și mai complicată, pentru că, în curând, familia va rămâne fără mașină (și fără bani). Cei doi așteaptă un al treilea copil și voiau să contruiască o casă, însă nu mai au bani suficienți pentru acest lucru. Cei doi au încercat să ia legătura cu fostul proprietar al mașinii, dar fără niciun rezultat.

Potrivit unui avocat contactat de familie, intermediarul este responsabil, ca profesionist, să se asigure că nu sunt datorii pe mașină și, când sunt, trebuie oricum, să le aducă la cunoștința cumpărătorului, explicând riscurile. Sfatul familiei și avocatului: „Verificați întotdeauna informațiile și nu aveți încredere în nimeni, chiar dacă este un dealer”.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button