Eveniment

Business în Horeca, la Baia de Fier! Tiny house un concept în care s-a investit doar 40.000 de euro! Cât costă să te cazezi aici!

O construcție de tip Tiny house realizată la Cernadia în comuna Baia de Fier, este pasul spre Horeca făcut de doi iubitori de natura și de frumos. Este vorba despre Mihai și Mădălina, ambii stabiliți în București, el de profesie inginer, implicat total în această construcție de 38 de mp. Investiția lor și designul ales a atras atenția site-urilor de profil, motiv pentru care povestea lor a fost descrisă succint pe locedeco.ro.

Investiția a costat 40.000 de euro, iar la proiect s-a lucrat, anul aceasta, exact trei luni, din 1 mai până pe 1 august. S-a apelat la un designer din zonă, Cristian Chivulescu, la materiale de calitate, iar proiectul a ieșit cum s-a dorit.
Casa are 38 de metri pătrați utili, după cum descrie proprietarul: un open space de 34 metri pătrați, unde se află dormitorul și living-ul, un pat queen size și o canapea extensibilă, o bucătărie complet utilată și o baie de 4 metri pătrați, cu o cabină de duș. Există și o terasă de lemn, cu o suprafață generoasă de 30 metri pătrați.
La capitolul utilități, explică Mihai, căsuța este legată la rețeaua publică de apă potabilă, dublată cu un rezervor de 1000 de litri + un hidrofor, pentru situațiile în care apa de la rețea nu este disponibilă. Pentru canalizare a fost montată o fosă septică ecologică, poziționată departe de căsuțe și aproape de drum, pentru a fi ușor vidanjabilă, iar curentul a fost tras de la aproximativ 200 de metri depărtare. Încălzirea este exclusiv electrică, „convector electric în baie și aer condiționat inverter în restul casei.”
Costurile s-au ridicat la aproximativ 40.000 de euro, inclusiv design, decorațiuni, mobilare, utilare. „Separat am avut costuri cu drumul de acces, aproximativ 6000 de euro”, a mai completat proprietarul conform lovedeco.ro.
Pe terenul de 6000 de mp, cei doi soți mai vor să realizeze o alta casă similară dar anul viitor. Locuința poate fi închiriată pentru 550 lei pe noapte conform booking.com

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button