News

Băcița Mărioara, gazda unui eveniment important, chiar în propria locuință

Astăzi, de la ora 10.30, orașul Novaci găzduiește „Caravana pentru minte și adevăr” – „STĂPÂNA MEA, CULTURA”, eveniment organizat acasă la băcița Mărioara, Tezaur Uman Viu, de către Dorin Brozbă și Sandu Iscrulescu, în colaborare cu Casa de Cultură Novaci, reprezentată de prof. Elena Basarabă.

Cu această ocazie va avea loc vernisajul expoziției „Valori etnografice novăcene” în cadrul căreia sunt expuse țesături, componente ale costumului popular local și lucrările meșterului popular în lemn, Ionel Traian din Novaci. Punctul forte al manifestării va fi spectacolul de promovare a artistilor sub 14 ani, „Pastorala copiilor” la care vor participa tineri soliști din zona submontană a Olteniei.

În cadrul evenimentului va avea loc prezentarea lucrării de documentare, „Novaci-Gorj. Date. Datări. Interpretări. De la începuturi la România Mare”, autor Petrișor Ciocan. Invitați de onoare vor fi Dumitru Leuștean, primar al orașului Novaci și Pompiliu Ciolacu, director al C.J.C.P.C.T GORJ.

„Cunoscându-se faptul că la Novaci, clădirea casei de cultură este supusă unor ample lucrări de reabilitare, mulțumim doamnei Marioara Băbu pentru ospitalitate și implicare!
Vă așteptăm cu drag „Acasă la Stâna Ștefanu”, la o activitate despre cultură pentru minte și adevăr!”, au anunţat organizatorii evenimentului.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button