Societate

Avertismentul unui lider din CE Oltenia: Există pericol și-n termocentrale. E mai grav ca-n cariere!

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, atrage atenția că în termocentralele din cadrul CE Oltenia există pericol mai mare de accidente grave de muncă decât în cariere.

După accidentul mortal de la Cariera Jilț Sud au început să iasă la iveală tot mai multe probleme din cariere și termocentrale. Săptămâna trecută, un taluz s-a surpat la Cariera Roșiuța, avariind o bandă transportoare. În weekend, un cărucior s-a rupt și a distrus circuitul de benzii. Nicu Bunoaica acuză că în cariere se exploatează haotic. În plus, avertizează că există pericole iminente de accidente grave de muncă și în termocentrale. “În toate carierele există acest pericol. Se exploatează haotic, nimeni nu știe să exploateze sau nu vrea sau sunt directori care răspund la comenzi. Cum a făcut Vulpe, acest director care a distrus cariera Lupoaia, a făcut-o numai gropi, piscine, excavatoarele sunt unul sub altul, și acolo au fost alunecări de teren. Banda, de fapt, merge pe lângă un taluz de 25 de metri în sus și e banda exact la 5 metri de taluz. Păi, cum face revizia lăcătușul ăla, că vine pământul pe el și apoi tot angajatul e de vină. Ăștia sunt răspunzători, începând de la liderii de sindicat. Adică, pe liderii de sindicat îi ținem pe salarii uriașe de 26000 de lei și ei nu se ocupă. Atenție! Există pericol și la termocentrale, acolo se vor întâmpla lucruri, e mai grav decât în cariere, o să cadă motoare, fiare peste oameni. O să cadă cu lifturile, sunt vechi, neverificate. ITM să fie fermi pe poziție, să nu le mai dea voie la maimuțoii ăștia să pună viața oamenilor în pericol”, spune Nicu Bunoaica.

Pericol mare la grupul nr. 3 de la Termocentrala Rovinari.

Nicu Bunoaica susține că angajați ai Termocentralei Rovinari i-au sesizat că la grupul nr.3 ar putea avea loc accidente grave de muncă. „La grupul 3 de la Rovinari, am primit informații că sunt tablele ciuruite, cad, grinzi, lifturile nu funcționează, acei suporți care țin acele tuburi de aeraj care preia praful și-l filtrează. Oamenii nu vorbesc, pentru că spun că le e teamă că sunt dați afară. Liderii atât știu, să facă carnete de partid, să se ducă la directori să le pupe pantofii, să spună fiecare cât reprezintă fiecare din această companie. Nu o să mai reprezinte nimic, pentru că se vro închide la Turceni grupurile, vor dispărea 2 cariere acum, sigur Jilțurile. Vor face fotovoltaice. Pentru ce se întâmplă acolo sunt vinovații primii, liderii de sindicat și directorii”, a conchis liderul sindical.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button