NewsSocietate

AUDIO. Profesorul Stroe, fost inspector școlar general adjunct al IȘJ Gorj, către elevi: „Care e atât de retardat?” Acesta recunoaște că este vocea sa pe înregistrări!

Tatăl unei foste eleve a Școlii Gimnaziale „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu susține că a fost nevoit să-și mute fiica de la unitatea de învățământ din cauza profesorului de matematică care avea un limbaj necorespunzător la orele de curs. Acesta a făcut o sesizare scrisă către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, dar și către Consiliul de Administrație al Școlii Pompiliu Marcea din Târgu Jiu în care le aduce la cunoștință modul în care profesorul le vorbește elevilor săi.

Bărbatul a prezentat o serie de înregistrări audio în care profesorul de matematică Marius Stroe de la Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu folosește apelative dure la adresa elevilor săi. Profesorul de matematică Marius Stroe, fost inspector școlar general adjunct, se aude pe înregistrări cum își întreabă elevii dacă sunt „retardați” sau „sănătoși la cap”.

Contactat telefonic de reporterii AS în Gorj profesorul de matematică Marius Stroe a recunoscut că este vocea sa pe înregistrări: „Am ascultat și eu înregistrările. Da, probabil că eu sunt, bineînțeles, doar nu o să vă spun că nu sunt eu. Da, nu cred ca am zis că sunteți bătuți în cap. Deci eram în pauză și era o foaie nesemnată și am zis <băi a cui e foaia asta?>S-au uitat toți la ea, am stat cinci minute că de aia era zgomotul acela, că nu i-am lăsat să iese în pauză și nu zice nimeni că e a lui și atunci am zis <Băi da voi sunteți sănătoși la cap>, adică e foia dată de voi nesemnată și nu știți a cui este? S-au uitat toți la ea și nu era a nimănui, era foaia la mine și nimeni nu știa care a scris. Și ce voiați să-i întreb, care sunteți foarte inteligenți sau cum? Dacă stai cinci minute și le mănânci cinci minute din pauză la unii și să nu știe unul care a scris foaia aia, ce voiați să le spun? Dacă te uiți pe o foaie și nu știi cei cu ea ce era să fac, până la urmă am găsit a cui era foaia”, ne-a transmis profesorul Marius Stroe.

Părintele fostei eleve a Școlii Gimnaziale „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu ne-a mai pus la dispoziție și un filmuleț cu profesorul Stroe care fumează nestingherit în fața unității de învățământ deși acest lucru este interzis prin lege. Conform Legii 349/2002 cadrele didactice nu au voie să fumeze în incinta unităţilor de învăţământ. Legea prevede interzicerea fumatului în incinta unităţii de învăţământ, iar acest lucru înseamnă curtea şi în interiorul clădirilor propriu-zise.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button