Societate

Atitudine de medic: Denisa luată la rost de un medic de la UPU Târgu Jiu pentru că era prea…aranjată!


În urmă cu câteva zile Denisa din Târgu Jiu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu după s-a ales cu un picior umflat în urma unei înțepături de viespe. 

Tânăra, studentă în cadrul Facultății de Științe Medicale și Comportamentale, secția kinetoterapie, spune că medicul care se află în acea zi de gardă în loc să o trateze, a avut extrem de multe de obiectat privind aspectul tinerei, machiaj, păr, ba chiar i-a comentat până și lungimea unghiilor.

Denisa a povestit cu lux de amănunte, întâmplarea, într-o postare pe contul personal de socializare, concluzionând că a părăsit unitatea medicală “șocată și traumatizată de situațiile de acolo și de incompetența personalului”., spune tânăra. 

“Aș vrea să vă expun o situație cu care m-am confruntat astăzi: Sistemul de sănătate din România și personalul incompetent.

Vineri după amiază m-a înțepat o viespe in picior. Nu m-am alarmat, deoarece era o simplă înțepătură și am aplicat metodele naturale cunoscute de mine (gheață, repaus, antialergic, etc.) . Astăzi (luni) piciorul meu este la fel de umflat și a început să se învinețească, neștiind dacă asta este o reacție normală sau nu, m-am gândit să întreb un specialist și m-am dus la spitalul de urgențe. Aceasta este conversația dintre mine și “doamna doctor” de la Urgențe minore:
– “Bună ziua! M-a înțepat o viespe in picior. De la triaj m-au trimis aici”
– “Când te-a înțepat?”
– “Vineri”
– “Pai și ce ai făcut domnișoară de vineri până acum? Ai stat să te machiezi, să îți faci buclele? Ce ai făcut?”
– “Nu, dar nu m am alarmat de la o înțepătură și am crezut ca în 2-3 zile își va reveni piciorul și astăzi este a 4-a zi iar piciorul este la fel de umflat și a început să se înnegrească. Asta pe lângă faptul ca mă doare extrem de tare și abia calc pe el.”
– “Pai bun dar eu te am întrebat ce ai făcut de nu ai venit până azi? Buclele, machiajul?”
– “Adineauri v-am explicat de ce nu am venit.”

Dupa aceasta conversație “doamna doctor” i-a spus unei asistente să îmi aducă gheață, nu s-a uitat la piciorul meu, nu m-a întrebat dacă am scos acul (cunoscând riscurile care pot exista dacă acul rămâne în picior), nu a făcut nimic.

O altă asistentă vine la mine cu o pastilă și mă întreba dacă am apă și i-am spus ca nu, răspunsul ei a fost “a păi nici noi nu avem, decât dacă vrei să bei de la robinet dar doar daca ai tu pahar ca noi nu avem.” Am rămas șocată și i am zis doamnei ca nu am un pahar cu mine. O alta asistentă, probabil din milă, mi-a adus totuși un pahar cu apă, dovadă ca existau pahare.

Am stat cu gheață pe picior aproximativ o oră. La un moment dat doamna doctor se uita de la birou la mine, la piciorul meu acoperit cu gheață și spune ca piciorul nu arată bine și ca ar trebui să mă interneze. I-am spus doamnei ca nu doresc sa fiu internată și fiind majoră pot sa imi asum răspunderea. Când m-am ridicat să semnez foaia, doamna doctor m-a întrebat unde lucrez, i-am răspuns ca sunt la facultate și m-a întrebat cum scriu cu unghiile alea. Până în ultimul moment, aceasta zisă “doamna doctor” nu a fost interesată de starea mea, de piciorul meu, de situația mea medicală, doar de machiaj, păr și unghii.

Nimeni nu merge la spital de drag, toți pacienții au probleme de sănătate și cred ca ultimul lucru pe care și l-ar dori este să fie luați în ras, batjocoră și tratați cu indiferență. Știu ca probabil situația mea nu a fost una prea gravă, dar se putea vorbi frumos, mi se putea spune ca efectele înțepăturii sunt normale, ca trebuie să îmi pun gheață pe picior și în 2-3 zile va fi bine. Dar stau și mă gândesc dacă era altcineva în locul meu, un pacient care chiar avea o problemă gravă și în loc să i se acorde ajutorul medical necesar, să fie batjocorit și luat la mișto.

În ziua de azi, observ ca dacă te aranjezi puțin nu mai beneficiezi de drepturile tale, societatea te tratează cu dispreț.

Și ca viitor kinetoterapeut mi se rupe sufletul să văd cum sunt tratați în spitale pacienții, mi se face scârbă de sistemul ăsta jalnic în care ar trebui să activez pe viitor.

Am decis să fac această postare, nu ca să îmi plâng de milă pentru un picior umflat, pentru o înțepătură, ci pentru a trage un semnal de alarmă asupra asistenților și doctorilor incompetenți, care nu înțeleg ca pe lângă ajutorul medical pe care ar trebui să îl ofere, ar trebui să aibă grijă și de psihicul pacienților. Nu este prima dată când trec prin așa ceva la spital, nu este prima situație în care personalul nu ia în serios nevoia de ajutor medical.

Concluzia este ca de fiecare dată când merg la spital rămân șocată și traumatizată de situațiile de acolo și de incompetența personalului.

*am atașat mai jos poze cu mine de astăzi, cu unghiile și piciorul meu ca să puteți vedea ce o interesa pe doamna mai mult “, a scris Denisa pe Facebook. 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button