News

Angajații AJOFM Gorj au continuat și azi protestele

„Noi, funcționarii publici din cadrul AJOFM Gorj am protestat și astăzi, între orele 10,00-11,00. Nemulțumirea noastră este legată de existența inechităților salariale în raport cu alte instituții din cadrul altor ministere din țară, cu atât mai mult cu cât activitatea pe care o desfășuram este extrem de importantă, dar și de asigurarea unor condiții adecvate de muncă și un număr de personal corespunzător volumului de  activitate, având în vedere următoarele: 

  1. Pe toată perioada pandemiei cu SARS COV2 toți funcționarii publici din cadrul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj au lucrat efectiv fizic în cadrul instituției, asigurând nu numai activitatea curentă (inclusiv lucrul cu publicul) cât și plata tuturor măsurilor adoptate de Guvern pentru sprijinirea angajaților și angajatorilor (șomaj tehnic, kurtzarbeit, telemuncă, decontarea unei părți din salariu, subvenții acordate angajatorilor pentru angajarea anumitor categorii de personal). Precizăm faptul că, cu toate că ne-am riscat sănătatea, personalul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj nu a beneficiat de nici o măsură de stimulare salarială, nici de ore suplimentare plătite ( s-au lucrat și câte 10-12 ore pe zi) și nici de sporul de care au beneficiat funcționarii din cadrul Instituției Prefectului și a altor instituții pentru aplicarea măsurilor anticovid;
  2. Instituția noastră implementează proiecte cu finanțare nerambursabilă (sursă permanentă atrasă ca și completare și înlocuire a sumelor din bugetul asigurărilor de șomaj) proiecte în care au fost implicați toți funcționarii publici din cadrul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, iar remunerarea a fost posibilă doar pentru cei desemnați în echipele de implementare, creându-se astfel inechități privind salarizarea personalului propriu al agenției, inclusiv pentru persoanele cu funcții de conducere care au răspunderea gestionării fondurilor și a implementării proiectelor în mod permanent. Facem precizarea că în timp ce alte instituții beneficiază de o majorare salarială permanantă pentru faptul că gestionează fonduri europene nerambursabile (A.P.I.A, A.F.I.R., etc.) la nivelul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj această majorare nu se aplică cu toate că instituția noastră asigură inclusiv sustenabilitatea fondurilor nerambursabile iar remunerarea salariaților care lucrează în plus față de fișa postului pentru implementarea acestor proiecte este mult sub nivelul instituțiilor care beneficiază de o majorare salarială permanantă;
  3. Funcționarii publici din cadrul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj vor avea, suplimentar, un rol important și vor fi implicați în Programul Tranziție Justă (PTJ) în cadrul Prioritații:1. Atenuarea impactului socio-economic al tranziției la neutralitatea climatică în județul Gorj, program care răspunde nevoilor de investiții definite la nivelul planurilor teritoriale pentru o tranziție justă (PTTJ), elaborate pentru județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș, teritorii identificate în anexa D a Raportului de țară aferent anului 2020, pentru a fi sprijinite din Fondul pentru o Tranziție Justă, în perioada 2021 – 2027, program cu indicator de prag la nivelul anului 2024  extrem de important în evaluarea României la nivelul Comisiei Europene. 

Obiectivul specific al FTJ este: JSO8.1. A permite regiunilor și cetățenilor să facă față efectelor sociale asupra ocupării forței de muncă, economice și de mediu ale tranziției către țintele energetice și climatice ale Uniunii pentru 2030 și o economie neutră din punct de vedere climatic a Uniunii până în 2050, în temeiul Acordului de la Paris (FTJ).

Acțiunea: „Sprijinirea tranziției forței de muncă”, prin finanțarea de investiții care vizează adaptarea la schimbare a lucrătorilor prin reconversie profesională, servicii de acompaniere și ocupare, stimularea angajatorilor în județele menționate anterior.

În cadrul PTJ-ului Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj are de îndeplinit cel mai mare indicator de realizare: 6871 persoane total participante la diverse acțiuni cu obiectiv de etapă la 31 decembrie 2024.

  • Activitatea instituției este asigurată cu un număr redus de personal față de compexitatea și volumul mare de activitate.

Din aceste considerente, ne rezervăm dreptul de a ne exprima în continuare nemulțumirea până la rezolvarea solicitărilor noastre”, au transmis funcționarii publici din cadrul AJOFM Gorj, printr-un comunicat de presă.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button