News

Andreea, cea mai frumoasă tractoristă și afaceristă în agricultură

Andreea, o tânără de 20 de ani din Botoșani, a ales să fie tractoristă și să se dedice agriculturii, conducând o afacere de familie ce dispune de peste 400 de hectare de teren agricol și aproximativ 500 de animale. În prezent, ea este studentă în primul an la Facultatea de Agricultură USV din Iași, la specializarea Ingineria managementului afacerilor agricole.


Familia sa deține o fermă de aproximativ 50 de hectare de pășune și 400 de hectare de teren agricol, pe care cultivă mai multe culturi, inclusiv porumb, rapiță, floarea-soarelui, grâu și câteva hectare de lucernă.

Ferma are un efectiv de aproximativ 500 de animale, incluzând bovine pentru carne din rasa Charolaise și ovine din rasa Suffolk, Karakul și carabașe.

Andreea gestionează afacerea alături de fratele ei mai mare, Claudiu, care a absolvit aceeași facultate și tatăl lor. „Ferma noastră s-a dezvoltat treptat cu animalele, terenul și utilajele agricole, iar pe parcursul anilor ne-am implicat și noi copiii, mai precis eu și fratele meu, Claudiu”, a declarat Andreea pentru presa locală.

Tânăra susține că a fost mereu înconjurată de animale și utilaje și a dezvoltat o pasiune pentru agricultură. „Eu de mică am fost înconjurată de animale și utilaje, iar treptat am prins drag de tot ceea ce înseamnă agricultură, unde fac totul cu plăcere, de aceea am ales să urmez și studiile la această Facultate”, a spus ea.

Andreea afirmă că este important să crezi în agricultură și îi încurajează pe tinerii care doresc să se implice în acest domeniu. Ea subliniază că există fonduri europene disponibile pentru cei care doresc să se lanseze în acest domeniu.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button