News

Admiterea la facultate a devenit o formalitate la multe universități, în special la cele private

În prezent, există multe facultăți unde admiterea se face simplu, pe baza dosarului. Nota de la Bacalaureat nu contează atât de mult, mai ales în cazul universităților private. Acestea includ discipline umaniste precum:drept, sociologie, jurnalism, psihologie afaceri internaționale, administrație, turism, geografie, transmite Newsweek.

La universitățile private, admiterea se face pe baza mediilor de la bacalaureat.

Pe de altă parte, la facultățile de stat de top, admiterea se face pe bază de examen. De exemplu, la Facultatea de Drept din București, unde sunt aproape 300 de locuri fără taxă, anul trecut au fost cinci candidați pe un loc. Cei care nu au reușit să intre pe locurile subvenționate au avut șansa de a se înscrie pe cele 300 de locuri cu taxă, în funcție de notele de la concurs.

La Universitatea Ecologică, admiterea este și mai simplă. Ai nevoie doar de diploma de bacalaureat. Admiterea la studiile de licență, fie la învățământul cu frecvență sau cu frecvență redusă, se face pe baza mediei obținute la examenul de bacalaureat. Taxele anuale sunt între 4.000 și 5.000 de lei.

La Universitatea Titulescu, admiterea se face fără examen. Nota de admitere se calculează astfel: media aritmetică între media generală obținută la examenul de Bacalaureat și nota obținută la proba scrisă de limba română din cadrul examenului de bacalaureat. Taxa anuală este de aproximativ 1.000 de euro.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button