Trebuie să vezi asta!

VIDEO: Două femei au vandalizat tabloul „Mona Lisa” cu supă de dovleac

Într-o dimineață neobișnuită la Muzeul Luvru din Paris, faimoasa operă de artă a lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa, a devenit scena unui protest neașteptat.

Fără avertisment, două femei au fost filmate în timp ce aruncau supa de dovleac pe protecția de sticlă a faimosului tablou Mona Lisa, expus în Muzeul Luvru din Paris. Acest act de vandalism neașteptat a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare și în mass-media, provocând discuții aprinse despre motivele și mesajele din spatele acestui gest.

În clipul care a devenit viral pe internet, se poate vedea cum cele două activiste, îmbrăcate în tricouri cu inscripții ce pledau pentru o cauză legată de alimentație, își fac drum printre vizitatorii muzeului și, fără ezitare, aruncă lichidul portocaliu peste geamul care protejează tabloul. În imediată apropiere a lucrării de artă, ele și-au expus mesajul „riposta alimentară”, întrebând retoric: „Ce este mai important? Arta sau dreptul la alimentație sănătoasă și sustenabilă?”

Mesajul făptașelor

Prin acest gest extrem, făptașele au dorit să atragă atenția asupra crizei alimentare globale și a nevoii de a adopta sisteme de producție și consum sustenabile. Grupul din spatele acestui act, cunoscut sub numele de „Riposta Alimentairă”, a cerut reforme care să asigure accesul la alimentație sănătoasă pentru toți cetățenii, evidențiind discrepanța dintre valorizarea excesivă a bunurilor culturale în detrimentul nevoilor fundamentale ale omului.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button