Societate

Au cerut conducerii CE Oltenia să prezinte bugetul pe 2024

Liderii federațiilor au solicitat conducerii CE Oltenia să prezinte bugetul de venituri și cheltuieli pe 2024 la prima întâlnire a comisiei de negociere a noului contract colectiv de muncă.

Federațiile din cadrul Complexului Energetic Oltenia se pregătesc pentru negocierile la noul contract colectiv de muncă.

Sindicaliștii au anunțat că vor solicita creșteri salariale pentru mineri și energeticieni. Liderii federațiilor au solicitat conducerii companiei să prezinte bugetul de venituri și cheltuieli pe 2024 la prima întâlnire a comisiei de negociere. Vor să vadă fondul de salarii și numărul de personal.

“Este obligația angajatorului, conform legislației în vigoare, ca la prima întâlnire a comisiei de negociere să ne pună la dispoziție spre analiză, spre consultare bugetul de venituri și cheltuieli al companiei. Este o obligație legală a angajatorului pe care, în ultimii ani, indiferent cine a fost la conducerea companiei, a îndeplinit-o, ni s-a prezentat bugetul. Că ne-a convenit sau nu, bugetul ne-a fost pus la dispoziţie, după care, întreaga comisie de negociere a știut ce are de făcut. Am luat drumul Bucureștiului, am stat de vorbă cu toți miniștrii Energiei din ultimii ani și bugetul de venituri și cheltuieli al companiei, fondul de salarii nu a mai fost cel care ne-a fost prezentat. Deci, obligatoriu trebuie să ne fie prezentat bugetul de venituri și cheltuieli pentru a ști de unde plecăm în procesul de negociere care va începe în perioada imediat următoare. Ne interesează fondul de salarii prognozat pentru 2024 și structura de personal (…)

De aici ne vom da seama exact ce dorește angajatorul să facă în privința creșterilor salariale. În bugetul de venituri și cheltuieli vom vedea exact situaţia personalului pentru 2024”, spune Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button