NewsȘtiri

Veste extraordinară pentru pacienții oncologici din Gorj: 30 de porturi implantabile achiziționate, gata de a fi implantate!

După un an de eforturi intense din partea Asociației Bolnavilor de Cancer din Gorj (ABC Gorj), visul de a „pune Gorjul pe harta țării” în ceea ce privește accesul la îngrijire medicală de calitate pentru pacienții oncologici a devenit realitate. 1 an de zile ABC Gorj a căutat soluții și sponsorizări, ba chiar a încercat luni la rând accesarea programului Kaufland Start ONG, dar fără succes.

Într-o ultimă încercare disperată de a-și duce la îndeplinire obiectivul, ABC Gorj a contactat Președintele Consiliului Județean, care și-a arătat întreagă disponibilitate pentru a pune în practică acest proiect înțelegând beneficiile pe care aceste dispozitive medicale le vor aduce în viețile pacienților. Datorită implicării active a Președintelui Consiliului Județean, a managerului Spitalului Județean de Urgență Gorj au fost deja achiziționate nu mai puțin de 30 de porturi implantabile.

Aceste dispozitive medicale inovatoare vor fi implantate in corpul pacienților de către medici chirurgi specializați din cadrul SJU Gorj, în mod gratuit, oferindu-le o modalitate mai ușoară și mai puțin dureroasă de a primi tratamente cu citostatice injectabile. Implantarea porturilor va elimina necesitatea cateterelor intravenoase repetate, reducând semnificativ disconfortul și riscul de infecții.

„Suntem extrem de bucuroși de această realizare importantă”, a declarat doamna Rozalia Lorincz, Președinte ABC Gorj.

Asociația salută gestul firesc al Consiliului Județean și al Spitalului Județean de Urgență Gorj și speră ca această inițiativă să fie un frumos precedent. ABC Gorj își exprimă speranța că acțiunile comune vor continua să contribuie la îmbunătățirea vieții pacienților oncologici din Gorj.

Această veste minunată reprezintă o victorie importantă în lupta împotriva traumelor produse de cancerul și un pas semnificativ spre o normalitate în care toți pacienții au acces la îngrijire medicală de calitate.

ABC Gorj își reafirmă pe această cale determinarea de a atinge pas cu pas toate obiectivele și promite să rămână aproape de pacienți, medicii din cadrul SJU Gorj și comunitate.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button