Societate

Unde va fi realizată stația de sortare și tratare a deșeurilor. Anunțul CJ Gorj

Consiliul Județean Gorj vrea să preia un teren pe care să fie realizată stația de sortare și tratare a deșeurilor.

Vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, Dorin Tașcău, afirmă că în câteva săptămâni, CJ Gorj va prelua, cu titlu gratuit un teren, care se află în afara municipiului, pe care ar urma să fie realizată stația de sortare și tratare a deșeurilor.

“Eu am spus și repet că, de foarte mult timp, de vreo 2-3 ani, Consiliul Județean încearcă să găsească un teren pe care să construiască o stație de tratare și lângă stația de tratare o stație de compost. Adică, să se transforme pentru a micșora cantitățile care merg către groapă. Noi am discutat ani de zile acest lucru, am fost vreo 6-7 primari cu care am discutat și nu s-a materializat. În momentul de față, cred că vom reuși să găsim un teren în județul Gorj pe care să construim astfel de stație de tratare. (…)Cred că, în câteva săptămâni, vom prelua terenul respectiv și ceea ce e important e că îl vom lua cu titlu gratuit, deci nu are legătură cu oameni care să vândă acest teren sau să-l expropriem. Nu pot să mă duc mai departe pe această idee în momentul acesta, pentru că vrea să fie finalizată. În momentul în care va fi finalizată, vom spune cu toții ce am dori să facem. Eu sper să se finalizeze. Este domeniu public, vom lua terenul respectiv printr-un transfer.

Nu este în Târgu-Jiu, nici nu ne-am dorit vreodată să facem stația de tratare în Târgu-Jiu. Da, dacă această groapă ecologică ar fi funcționat, ar fi fost de preferat ca stația respectivă să fi fost în incinta orașului. Nu se poate acest lucru, noi am încercat să găsim un teren în județ, lucru care n-are nicio legătură, este o muncă în paralel cu ce face UAT Târgu-Jiu. Nu contează că o face Târgu-Jiu sau județul Gorj, important să fie făcută pentru a reduce cantitățile de deșeuri și sunt convins că, atunci când unul dintre aceste UAT-uri va reuși, lucrurile se vor coagula în jurul acelor reușite”, pretinde vicepreședintele CJ Gorj, Dorin Tașcău.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button