EvenimentNews

Un tânăr polițist din Târgu Jiu, unul dintre eroii din familia donatorilor voluntari de celule stem!

Gestul unui polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj a fost aplaudat de zeci de internauți după ce Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice a transmis pe contul personal de socializare că tânărul s-a alăturat donatorilor de celule stem.

„Astăzi ne bucurăm mult să facem cunoștință cu unul din donatorii de celule stem hematopoietice ai Registrului care, prin gestul său altruist, a făcut un miracol pentru un bolnav- acesta a putut spune că a învins cancerul de sânge!
Este cadru MAI, și încă de timpuriu, la școala de Poliție din Câmpina fiind, ca donator de sânge, ia contact cu Caravana de Celule Stem unde se și înscrie ca donator voluntar. Va fi sunat de Registru peste 4 ani când acceptă să continue demersurile în vederea donării și face analizele suplimentare necesare înainte de stabilirea finală a compatibilității cu pacientul onco-hematologic. Inițial, procedura de recoltare i-a inspirat teamă, dar a căpătat încredere în urma discuțiilor cu personalul medical implicat, aflând că, „practic, riscuri nu prea erau.”
„Ziua donării nu mi-a prezentat alt discomfort în afara faptului că procedura a durat cam mult, dar, a fost ok, ai TV, ai cu cine sta de vorbă.”
Mai mult, el ne îndeamnă și pe noi să facem acest gest: „este o șansă care nu se ivește zi de zi, să salvezi o viață.”
Numele lui este Dumitru Bogdan. Îți mulțumim, Dumitru Bogdan, pentru modestia ta, pentru gestul tau de maxima noblețe și pentru exemplul tau.
Iar, pe noi, fiindcă faptele bune au, întotdeauna, efect de domino, ne inspiră și ne motivează. Vom fi și noi, la fel, umani” se arată pe pagina Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button