News

Ultimele cuvinte ale Mariei, tânăra ucisă de urs. Mama fetei, reacție tulburătoare după tragedie

Maria Diana, o tânără de 19 ani care tocmai absolvise liceul, a fost sfâșiată marți, 9 iulie, de un urs în munții Bucegi. Fata și-a găsit sfârșitul pe traseul turistic Jepii Mici, din Bușteni.

Cu puține momente înainte de a fi sfâșiată de fiară, fata apucase să sune la 112. Ea și prietenul ei sunaseră, în paralel, să ceară ajutor. Intervenția extrem de dificilă de marți i-a marcat profund și pe salvatorii montani.

 

A fost ceva groaznic! Nu ne-am mai confruntat în ultimii 10-15 ani cu o situație așa gravă”, au declarat, la Digi24, reprezentanții serviciului de Salvamont Prahova.

Încercând să-i ajute pe tineri, dispecerul de serviciu le-a dat câteva sfaturi utile. Maria și prietenul ei au urmat sfaturile, dar din păcate nu au scăpat de prezența animalului sălbatic.

Dan Banu, șeful Salvamont Prahova, dezvăluie discuția cu tânăra de 19 ani. ”Era îngrozită… vă dați seama, țipa: ‘Ursul se apropie din ce în ce mai amenințător!’”, povestește acesta.

O primă reacție a venit, miercuri, și de la mama fetei ucise de urs. Aceasta este în stare de șoc și spune că a avertizat-pe fiica ei o să nu meargă prin pădure pentru că sunt pericole.

Eu i-am zis, te rog nu te du. I-am zis să aibă grijă și a zis că nu. I-am zis că dacă te duci ai grijă la urși, la râpe, la toate astea pentru că sunt foarte periculoase”, a povestit cu ochii în lacrimi mama victimei, conform TeleM.

Femeia îndurerată spune că ultima discuție pe care a avut-o cu fata ei a fost în jurul prânzului, înainte de a se întâmpla tragedia. Fata se mai întâlnise și în alte excursii cu fiarele. De fiecare dată a reușit să scape.

Din câte am aflat de la tatăl ei că mie nu mi-a zis că a mai fost odată fugărita de un urs. Acum văd că i-a fost fatal” a mai spus mama fetei.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button