News

Trucul folosit de marii bucătari pentru a fierbe un ou

Marii bucătari sunt recunoscuți pentru trucurile inedite la care apelează când vor să pună pe masa clienților preparate care să încânte și cele mai exigente gusturi.

Un bucătar a dezvăluit trucul său inedit de a curăța mai ușor ouăle fierte, care în același timp le conferă o textură și un gust mai intens. Acesta a infipt un bold la baza fiecărui ou, apoi le-a pus la fiert. Înainte de a le introduce în apă, a adăugat sare, care, prin porii deschiși de ac, pătrunde în interiorul oului și îi amplifică gustul.

Ouăle au fost fierte nu mai mult de 10 minute, astfel încât să își păstreze textura delicată.

După ce le-a scos din apă, bucătarul a lovit fiecare ou ușor, iar coaja tare s-a desprins imediat, dezvăluind un ou gălbenuș moale și gustoas. Acest proces de pregătire a ouălor nu numai că le face mai ușor de curățat, dar adaugă și o notă exotică, cu o consistență fermecătoare și un gust plin de savoare care va încânta orice gurmand.

Astfel, acest truc inedit demonstrează încă o dată că secretul unor preparate cu adevărat reușite stă adesea în mici detalii și metode inovatoare.

Atunci când înfigi un ac în ou înainte de a-l pune la fiert, acesta ajută la crearea unei mici găuri în coajă. Această gaură permite scurgerea aerului din ou în timpul fierberii, ceea ce reduce presiunea exercitată asupra coajei. De asemenea, prin gaura creată de ac, apa fierbinte pătrunde sub coajă și ajută la separarea acesteia de albușul oului.

Astfel, oul va fi mai ușor de decojit, deoarece coaja se va desprinde mult mai rapid și mai ușor de oul fiert, fără a lăsa bucăți mici de coajă agățate de albuș. Acest truc simplu și ingenios poate face procesul de curățare a ouălor fierte mult mai rapid și mai eficient, economisind timp și eliminând frustrările legate de coajele care se rup sau se lipeșc de ou.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button