Societate

Șpaga la SJU Târgu Jiu, în scădere!

Doar 2,77 % dintre pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au recunoscut că li s-au mai cerut atenții de către personalul medical. Situația a fost relatată de către jurnalistul Alex Nedea care a realizat o hartă a binelui în spitale date, dar și o rata a șpăgii în unitățile medicale de stat din România. La calculul făcut de jurnalist, SJU Târgu Jiu apare cu un procent de doar 2,77% a pacienților care recunosc că li s-ar fi cerut șpagă în unitatea medicală.
Rata este scăzută dacă ne gândit că SJU Târgu Jiu îl avea în activitate pe chirurgul Gheorghe Neața, trimis în judecată pentru luare de mită, care se ruga la cel de sus să primească șpagă de la pacienții pe care îi opera.
Datele culese anul trecut de la peste 300.000 de pacienți de către Alex Nedea aduc o nouă perspectivă despre cât de răspândit ar fi în spitale, fenomenul plicului. Jurnalistul a publicat o rată șpăgii în 100 din cele mai importante spitale din România, rată calculată pe baza mărturiilor, date sub anonimat, de sute de mii de români care s-au externat anul trecut dintr-un spital de stat.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button