CulturăNews

ȘPA Tg. Jiu organizează de Mica Unire mai multe evenimente culturale în județ

„În spiritul solidarității și al respectului pentru istoria noastră, profesorii coordonatori și cursanții din cadrul instituției noastre se pregătesc să marcheze,  atât online, cât și fizic, Ziua Unirii Principatelor Române. Ziua de 24 ianuarie fiind un prilej care ne dă posibilitatea de cinstire a trecutului și de a păstra ceea ce am dobândit de la marii noștri înaintași”, a anunțat Școala Populară de Arte Târgu Jiu. 

Așadar, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, în Târgu Jiu, Motru, Arcani, Bolboși, Polovragi, Drăgotești, Crasna, Novaci, Săcelu, vor fi organizate spectacole folclorice și expoziții de pictură, țesături și artă digitală, care vor ilustra frumusețea și diversitatea culturii române.

Spectacolele folclorice vor oferi o incursiune captivantă în bogata moștenire culturală a Gorjului, evidențiind tradițiile și obiceiurile care au contribuit la formarea identității naționale. Dansurile și cântecele tradiționale, precum și costumele populare,  vor crea o punte între trecut și present.

Expozițiile de pictură, țesături și artă digitală vor aduce laolaltă creații ce reflectă diversitatea talentului artistic. Picturile vor transmite emoții și povești captivante, țesăturile vor fi mărturie a meșteșugului tradițional, iar arta digitală va demonstra că evoluția tehnologică poate îmbina cu succes tradiția și inovația.

„Evenimentele organizate de instituția noastra cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române reprezintă nu doar o celebrare a trecutului, ci și o afirmare a identității noastre colective și a diversității care ne îmbogățește”, se arată într-un comunicat de presă emis de ȘPA Târgu Jiu. 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button