News

Singurul oraș din lume unde locuiesc DOAR FEMEI

Orașul brazilian Noiva do Cordeiro este singurul din lume în care trăiesc doar femei. Numele orașului înseamnă „Mireasa Mielului” și este situat în sud-estul țării sud-americane.

 

De altfel, micul oraș brazilian a fost creat de o femeie pentru femei, cu propriile reguli și sistem de organizare a muncii și a vieții, potrivit Antena 3.

Astfel, în urmă cu mai bine de o sută de ani, la sfârșitul secolului al XIX-lea, o locuitoare a Braziliei, Maria Senhorinha de LimaLima, a fost expulzată din propria casă și apoi din oraș.

 

Ea și cinci generații următoare au fost chiar excomunicate din biserică, o pedeapsă atât de crudă a fiind urmarea faptului că și-a înșelat soțul.

Ea și-a permis să cedeze sentimentelor și să îl părăsească pe bărbatul cu care a fost de fapt forțată să se căsătorească.

Poate că acest eveniment trist a determinat-o pe Maria Senhorinha de Lima să se gândească la crearea unui loc special pentru sexul slab, în care orice femeie va găsi sprijin și înțelegere, iar conducerea bărbaților va rămâne cu mult dincolo de granițele acestei așezări.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button