Politică

Senator de Gorj, despre noii angajați la CE Oltenia: Trebuie făcute obligatoriu contracte pe perioadă nedeterminată

Senatorul PNL Ion Iordache cere conducerii Complexului Energetic Oltenia să facă noilor angajați contracte pe perioadă nedeterminată.

Mii de angajați ai Complexului Energetic Olteniaar urma se pensionze în acest an în baza Legii nr.197/2021. Totul, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis actul normativ este bun și trebuie pus în aplicare. Senatorul PNL Ion Iordache spune , acum, guvernul nu mai poate invoca impactul bugetar. Interpretarea pe care au dat-o dumnealor și, în special, de la minister și, mai departe, prin Casele de Pensii a fost că nu se asimilează pentru toată perioada șiîn acest moment, ministerul care are în competență coordonarea Casei de Pensii este Ministerul Muncii. Și de aceea i-am cerut dumnealui să se implice și să nu mai tergiverseze, pentru că acum nu mai are niciun motiv, lucrurile s-au clarificat. S-a invocat și s-a invocat pe o nouă legislație impactul bugetar, dar această lege pe care nu mai planează niciun fel de neclaritate este obligatorie. Indiferent ce impact bugetar are, trebuie să se asigure resursele pentru a fi pusă în aplicare”, afirmă liderul PNL Gorj.

„Contractele noilor angajați pot fi făcute pe perioadă nedeterminată”.

Complexul Energetic Oltenia a făcut, anultrecut, 1600 de noi angajări pe perioadă determinată. Senatorul Ion Iordache cere conducerii companiei le ofere contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. În momentul de față, va trebui obligatoriu ca pentru cei aproximativ 2000 de oameni care au fost angajați în această perioadă să se încheie contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Este obiectivul pe care îl avem în această perioadă. Compania nu a anunțat că le vor fi făcute contracte pe perioadă neterminată noilor angajați și tocmai de aceea va trebui să-și asume acest lucru și compania și ministerul și voi faceîn perioada următoare, toate demersurile care trebuie făcute din punct de vedere al competențelor pe care le avem noi ca aceste contracte să devină contracte pe perioadă nedeterminată. Din punctul meu de vedere, pot fi făcute pe perioadă nedeterminată”, a conchis parlamentarul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button