News

Românii vor putea plăti facturile cu cardul direct la poștași

Poşta Română a anunţat că în scurt timp românii îşi vor putea plăti facturile venite prin poştaş direct la acesta. În acest scop, a cumpărat 7.000 de dispozitive speciale pentru înregistrarea plăţilor cu cardul. Prima factură a fost deja înregistrată miercuri.

Anunţul a fost făcut de ministrul digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, care a declarat că sistemul va fi curând disponibil în toată ţara. Deocamdată, Poşta Româna va avea în funcţiune 7.000 de dispozitive tip PAD pentru a înregistra plata cu cardul bancar.

„Din datele pe care le am, Poșta Română a făcut o achiziție de 7.000 de PDA-uri, adică dispozitive care permit procesarea de plăți direct la persoană, atunci când merge poștașul fie să aducă o factură, ea poate să fie plătită instant cu cardul, direct folosind acest PDA. Din datele mele, sunt 7.000 de instrumente achiziționate care vin împreună cu imprimante mobile pentru a emite automat și acel bon fiscal. E un pas extrem de important. A fost făcută prima plată ca și test. Este evident că în urma discuțiilor pe care o să le port, atât cu managementul Poliției Române, cât și cu cel al Poștei Române, cât și cu sindicatele, o să le solicit un calendar în care va fi implementată această tehnologie. Eu le cer în cel mai scurt timp să fie implementate”, a declarat ministrul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button