Societate

Pune la zid șefii CE Oltenia. Senator: Sunt puși acolo doar să aștepte pensia

Senatorul PNL Ion Iordache continuă să lanseze critici la adresa conducerii Complexului Energetic Oltenia.

Ion Iordache a tot spus în mod repetat, în ultimele luni, că există soluții pentru ca CE Oltenia să aibă viitor.

Senatorul a cerut conducerii companiei să ia măsuri pentru diversificarea activității CEO. În opinia sa, Complexul Oltenia poate fi revigorat, dacă se va focusa și pe dezvoltarea altor activități, precum brichetarea cărbunelui.

Parlamentarul acuză însă că actuala conducere a CEO nu știe să dezvolte. Ion Iordache consideră că cei care conduc, acum, destinele Complexului Energetic Oltenia sunt” puși acolo doar să aștepte pensia, nu să-i intereseze de companie sau de județ”.

“Managementul de astăzi nu știu ce înseamnă să faci lucruri, să creezi și să dezvolți, sunt puși acolo doar să stea să aștepte să iasă la pensie și să nu-i intereseze nici de companie, nici de județ. Orice companie funcționează, orice societate comercială funcționează pe aceleași reguli, poate să facă N activități, tot ce înseamnă activități de producție, de servicii, de mentenanță, de orice. CEO poate să facă și alte activități. Are un patrimoniu imens pe care nu știu dacă-l mai are vreo societate în România, cu atâtea terenuri, atâtea platforme, atâta infrastructură și poate să înceapă să dezvolte orice activitate, pentru că are cel puțin jumătate dintr-o eventuală investiție și chiar dacă nu o începe direct, poate să facă parteneriate, să pună la dispoziție din aceste obiective pe care le are, să vină oricând investitor. De la agricultură, pentru că sunt terenuri și au în jurul termocentralelor și apă caldă, până la ce înseamnă producere de confecții. Cărbunele poate fi brichetat și vândut oriunde în lume și puteam discut de N activități. Asta înseamnă ca într-un parteneriat cu Consiliul Județean, care are responsabilitate pe dezvoltarea vieții economice și sociale în județ să facă un început de dezvoltare în sensul acesta, economic”, afirmă liderul PNL Gorj.

Nu crede că CEO va intra în insolvență.

Ion Iordache este convins că CE Oltenia nu va intra în insolvență, așa cum au apărut informații, în ultima perioadă.

„Nu știu ce zvonuri circulă, eu vă spun că, după 9 iunie, lucrurile vor începe să meargă în direcția bună. Ce lipsește, astăzi, lipsește un om cu forță care să-și asume și să preia taurul de coarne și un om care să știe și care a făcut, să înțeleagă ce înseamnă să dezvolți, să creezi locuri de muncă, să creezi dezvoltare într-o companie. Cu Ion Iordache la Consiliul Județean, nu va intra în insolvență. CEO și Gorjul au capacitate să facă, inclusiv să impună cu forța. După aceste 3 săptămâni care mai sunt până la alegeri, veți vedea că lucrurile se vor schimba”, a adăugat parlamentarul.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button