News

Părinţii îşi vor putea lua până la 45 de zile de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav. Până la ce vârstă se aplică legea

Se anunță veşti bune pentru părinți! A fost promulgată legea prin care părinţii îşi vor putea lua concediu pentru îngrijirea copilului bolnav până când acesta împlineşte 12 ani.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat ieri, legea prin care părinții vor putea beneficia de concediu medical pentru a putea avea grijă de copilul bolnav până când acesta împlinește vârsta de 12 ani. Practic, a fost extinsă vârstă copilului cu 5 ani, de la 7 la 12 ani.

Inițiatorii proiectului consideră că un copil are nevoie de îngrijirea și supravegherea unui părinte chiar și după vârsta de 7 ani, iar în cazul în care bunicii nu sunt aproape sau nu există persoane de încredere, ori în cazul familiilor monoparentale, cei mai mulți părinți erau nevoiți să apeleze la zilele din concediu de odihnă pentru a putea sta acasă să-și îngrijească copilul bolnav.

Părinții au dreptul să și ia concediu maximum 45 de zile, anual, pentru îngrijirea unui copil bolnav. Există însă şi excepții, în cazul unor probleme de sănătate mai grave, care prelungesc perioada.

 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button