Eveniment

Pacient cu AVC, externat ,,la cerere” din Neurologia SJU Târgu Jiu! Bolnavul imobilizat trimis acasă, a fost internat la unitatea din Târgu Cărbunești

Situație complicată pentru un pacient pensionar din Scoarța. Omul ar fi fost trimis acasă din spital, după trei săptămâni, medicul punând pacientul să își ceară singur externarea deși nu erra refăcut după AVC-ul suferit. Conducerea SJU a fost informată joi seara despre acest incident care va fi verificat în cursul zilei de vineri.

­

Un septuagenar din Bobu, comuna Scoarța, a fost internat timp de trei săptămâni în Secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Omul suferise un AVC și a fost internat acolo imediat după accidentul vascular cerebral. Marți însă, pacientul este pus să își semneze externarea la cerere din unitatea medicală, medicul său considerând că spitalul l-ar fi ținut prea mult în unitatea medicală și e timpul sa plece la domiciliu, susțin aparținătorii. Omul este însă imobilizat la pat și s-a simțit rău, motiv pentru care rudele l-au dus iar la spital, de data aceasta la Târgu Cărbunești, omul fiind internat acolo joi seara.

Aparținătorii pacientului susțin că V. I. nu trebuia externat deoarece nu se simțea bine. Rudele sunt de părere că pacientul a fost pus să semneze cererea de externare fara să știe că astfel va fi trimis acasă, în starea sa. De altfel, septuagenarul a fost internat joi seara în spital, dar nu la Târgu Jiu, la Târgu Cărbunești.
Conducerea SJU Târgu Jiu a fost anunțată, joi seara, de incident, și a promis că va cerceta împrejurările în care a avut loc incidentul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button