News

Orașul de la granița cu Gorjul care a devenit sufocat de transportatori

Una dintre rutele alternative după închiderea de pe Valea Oltului, pentru a ajunge de la est la vest,  este Filiași → DN66 → Târgu Jiu → Petroșani→ Simeria. Practic, cei care aleg această rută tranzitează și tot Petroșaniul, pe șoseaua de centură. Traficul a crescut extrem de mult în zona noastră. Și unde mai pui că șoferii dau de alte lucrări pe tronsonul de la noi.

După numerele de înmatriculare se subînțelege că mare parte din traficul de pe Valea Oltului s-a relocat pe Valea Jiului. Ruta, chiar dacă este una lungă, este cam singura variantă, în special pentru transportatori, care au limită de tonaj pe celelalte existente. Astfel cei mai mulți șoferi de camioane și tiruri optează pentru ruta – București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Petroșani→ Simeria → Nod Rutier Simeria A1.

 

De la începutul săptămânii acesteia, mii de tiruri traversează Petroșaniul. Aceasta face ca de la ieșirea de pe Defileu Jiului și până la ieșirea din Petroșani, traficul să fie sufocat.

„Am remarcat că de luni, de când s-a închis Defileul Oltului, o mare parte din traficul greu, dar și toate celelalte mașini au venit pe Defileul Jiului și traversează și Petroșaniul. E un disconfort pentru noi, este extrem de aglomerat. Noi încercăm să amenajăm lucrurile în așa fel încât să nu se producă ambuteiaje”, a spus Tiberiu Iacob-Ridzi.

Imediat după ieșirea din Defileu, în zona Aeroport, au început lucrările la partea carosabilă ce țin de proiectul GreenLine, iar cu un trafic greu, totul este și mai aglomerat.

„Noi aveam programate de mult aceste lucrări la partea carosabilă, ele se execută pe GreenLine și vizează atât DN66 în zona stațiilor de carburanți, cât și tronsonul cuprins între Biserica Catolică și Colegiul Teoretic. Nu putem acum opri lucrările pentru că traficul de pe Valea Oltului s-a relocat pe la noi. Ne descurcăm cum putem”, a spus primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Vreme de o lună, traficul în Petroșani va rămâne la fel de aglomerat. Pe  9 august, reprezentanții CNAIR au spus că vor redeschide circulația pe timpul zilei pe Valea Oltului. După prima zi de defrișări, constructorul avansează bine și din cei aproximativ 20.000 de arbori au tăiat deja 800. În online, responsabilii de la drumuri au publicat imagini, pentru a se vedea complexitatea lucrările, dar și pentru ca participanții la trafic să înțeleagă de ce Valea Oltului a trebuit închisă.

Sursa: Ziarul Văii Jiului

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button