Politică

Nu a mai prins mandat de consilier județean. Ce spune Davițoiu despre eșecul ADU

Alianța Dreapta Unită nu a reușit să treacă pragul de 7% necesar alianțelor pentru a accede în Consiliul Județean Gorj și Consiliul Local Târgu-Jiu.

ADU nu a reușit să intre, la Gorj, nici în Consiliul Județean Gorj, nici în Consiliul Local Târgu-Jiu.

În plus, nu a câștigat nicio primărie din județ.

Președintele PMP Gorj pune rezultatele slabe pe seama faptului că alianța nu a fost promovată suficient de mult în județ.

O altă cauză ar fi aceea că echipele Partidului Mișcarea Populară și Uniunii Salvați România nu s-au “sudat” așa cum s-a întâmplat în alte județe din țară.

“Probabil în această săptămână sau săptămâna viitoare sunt ședințe la toate cele 3 formațiuni politice. Se va discuta, se va vedea care au fost cauzele acestei evoluții slabe, după părerea mea. Probabil, nici n-a fost prea cunoscută, timpul a fost extraordinar de scurt, s-a văzut și prin faptul că acolo unde, într-adevăr, alianța a fost promovată, rezultatele au fost unele destul de notabile. Nu este de neglijat faptul că Fritz, la Timișoara, s-a bătut cu alianța PSD-PNL și a câștigat și destul de detașat față de Robu. Au lipsit vreo 4-5 procente, se putea întâmpla și la județ, în contextul în care PNL și PSD aveau 90% din primarii din județul Timiș, lucru care nu s-a reflectat și în intenția de vot. Au mai fost județe în care alianța, probabil acolo unde lucrurile s-au sudat mai bine și oamenii au reușit să promoveze alianța și au înțeles cu toții că alianța trebuie promovată, dacă vrei să ai un rezultat bun, mai ales că scorul politic este scorul care se realizează pentru Consiliul Județean, lucrurile au mers destul de bine, pentru că s-au luat rezultate destul de bune.

Cu excepția Gorjului și Mehedințului, alianța a intrat și la municipiu și la județ în celelalte județe, lucru care este unul destul de notabil. Analiza o să se facă la București, pentru că dacă facem în plan local, nu realizăm nimic. Trebuie făcută la centru și văzut, pentru că ce s-a greșit, probabil s-a greșit la nivel național, pentru că, altfel, rezultatul nu este slab la Gorj, este unul slab în toată țara”, afirmă Nicolae Davițoiu.

 

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button