Societate

Lider din CE Oltenia, despre șefii SPV-urilor: Consumă bani, dar nu lucrează nimic

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, acuză că CE Oltenia a înființat 10 societăți mixte de tip SPV care “consumă bani, dar nu livrează nimic”.

Complexul Energetic Oltenia și-a asumat prin planul de restructurare că va renunța la cărbune și va face tranziția spre o energie verde. Mai exact, compania trebuie să construiască parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaz pentru a înlocui grupurile termocentralelor pe lignit.

Pentru a realiza aceste investiții, compania a înființat 10 societăți mixte de tip SPV în parteneriat cu OMV, Tinmar și Alro Slatina. Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, acuză că aceste entități au directori puși în funcții în baza carnetului de partid, au secretară, evidență contabilă, consumă bani, dar nu lucrează nimic.

“Sunt foarte mulți angajați pe SPV-uri, oameni care consumă bani tot din fondul CEO, puși pe criteriul carnet de partid și, bine merci, stau în fruntea acestor SPV-uri și n-au făcut efectiv nimic. Într-adevăr, îmi asum responsabilitatea că am întârziat asocierile acestor oameni pe chestiunea terenurilor care nu sunt ale lor și sunt în litigii și nu pot să primească fonduri în relația cu OMV Petrom. Am sesizat instituțiile statului că s-a făcut un contract cu OMV Petrom în paguba CEO de a-i împroprietări cu 400 de hectare pe care devin stăpâni, și mai mult decât atât, devin stăpâni pe gropile de cenușă, care sunt o bogăție națională. Deci, cei care au fost în fruntea CEO și care deja unii au dosare penale s-au înțeles cu OMV Petrom pentru a face niște contracte în defavoarea CEO. Sunt foarte mulți oameni angajați pe aceste SPV-uri, aparatul de acolo lucrează prin asociere, au un director pe care l-au numit cu carnet de partid, au secretară, au aparatul necesar pentru dactilografiere și alte documente, au evidență contabilă și deja consumă bani fără a produce. Nu lucrează absolut nimic, speră să dea drumul la primele proiecte pentru fotovoltaice sau pe gaze și, efectiv, nu produc nimic, doar că s-a înființat acea societate care consumă din fondurile CEO și respectiv de la asociațiile OMV Petrom sau Tinmar”, a precizat liderul FNM.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button