Societate

Lider din CE Oltenia: Aceste grupuri care ne-au mai rămas nu trebuie închise

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, speră ca guvernanții să nu închidă și ultimele 4 grupuri pe cărbune rămase funcționale de la Complexul Energetic Oltenia.

România importă masiv energie pe cărbune din țări care produc pe cărbune în anumite perioade, în condițiile în care o poate produce cu termocentralele pe lignit din Oltenia.

În acest context, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, speră ca guvernanții să nu închidă și ultimele 4 grupuri pe cărbune rămase funcționale de la Complexul Energetic Oltenia.

“Două lucruri trebuie să se întâmple, ori să se vină cu o alternativă în așa fel încât locurile de muncă pierdute să fie preluate în alte domenii de activitate, tot de producție, și tot pe aceste meserii, ori să nu se închidă grupurile pe cărbune, să rămână mai departe. Deși avem toate argumentele de partea noastră și vedeți, în ultima perioadă, că în România sistemul energetic național depinde foarte mult de capacități de producție din afara țării și, culmea, multe capacități de producție tot pe cărbune și unele dintre ele nici măcar nu plătesc acest bir al certificatelor de carbon, cum le plătim noi în România, se vede acest lucru că au fost zile bune când România importa și 2000 de megawați oră de la grupuri energetice concurente sistemului energetic național, cu toate astea ei se țin în continuare de acest plan de închidere.

După mine, aceste grupuri care ne-au mai rămas nu trebuie închise, ci dimpotrivă, trebuie menținută și dezvoltată această producție pe bază de cărbune, pentru că trebuie investit în carierele miniere, în liniile tehnologice, până la cazanul de ardere al grupului în așa fel încât să ne putem continua activitatea mai departe în acest context și în această perspectivă că sistemul energetic național nu se poate lipsi de această resursă de cărbune din Oltenia”, afirmă liderul sindical.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button