Societate

Lider, despre cei 1800 de angajați: Se pot “debarasa în orice secundă” de ei

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, susține că șefii Complexului Energetic Oltenia” se pot debarasa în orice secundă” de cei 1800 de noi angajați.

Situația celor 1800 de noi angajați, în 2022, pe perioadă determinată în cadrul Complexului Energetic Oltenia rămâne în continuare incertă.

Contractele de muncă le-au fost prelungite, până acum, pe o perioadă de 6 luni.

Potrivit unor lideri sindicali, ar urma să le fie prelungite cel puțin până la sfârșitul acestui an.

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, susține că șefii Complexului Energetic Oltenia” se poate debarasa în orice secundă” de cei 1800 de noi angajați.

“De oamenii ăia se pot debarasa în orice secundă, nu mai au nevoie de ei, îi dau mâine. Domnul Davițoiu a spus corect că, după alegeri, vor urma disponibilizări masive la complex, ei vor fi primii care vor pleca, după aceea ceilalți. Acei lideri de sindicat n-au pus protecție pentru ei. Nu vedeți că nici pentru pensionarii care lucrează nu li se dă prime, nimic. Adică, ce lider de sindicat ești tu, când omul ăla face aceeași muncă? L-ai chemat, este pensionar, n-ai avut profesioniști, plătește-le exact cum ar fi angajați. Așa este corect. Încă o dată, din sursele pe care le am de la Ministerul Energiei, după 3 luni de zile se decide soarta CEO.

Și este insolvența, clar. Probabil, vor rămâne cu două grupuri o perioadă foarte scurtă, până vor vedea dacă vor face acele fotovoltaice sau nu, pentru că și acolo sunt probleme cu terenurile care sunt agricole și nu pot să le ia oricum așa. Sunt terenuri pe care trebuie să cultivăm, să facem agricultură. Poți să pui fotovoltaice unde vrei tu, pe apă, pe casă, dar nu cred că poți să pui pe zone agricole. Ăsta e un plan făcut de mult, pe care îl țineau secret, ei secretizează tot ce e rău. Nu vedeți că nu mai iese la rampă niciunul? Unde este domnul Weber, care salva CEO? De ce nu iese să spună lucrurile astea? Nu-și asumă nimeni, pentru că știu situația, ca și liderii de sindicat. Ei ceea ce spun fac propagandă electorală, nu au nimic de-a face cu minerii sau energeticienii”, afirmă sindicalistul.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button