News

Întrecere la Rânca între salvatorii montani din opt țări


Stațiunea
Rânca va găzdui în perioada 21-23 martie2023, întrunirea profesională internațională a salvatorilor montani, menită testeze și pună în valoare activitatea de salvare în munți.

IMRRR – International Mountain Rescue Race Romania se bazează 75% pe aptitudini profesionaleși 25% pe aptitudini sportive.

Este singurul eveniment de acest gen și cu asemeneaabordare, din punct de vedere al complexității probelorimpuse, organizat la nivel european.

Deja și-au anunțat participarea 11 echipe de salvatoridin 8 țări: Austria(3), Cehia, Germania, Italia(2), Spania-Catalonia, Polonia, Serbia, Slovacia, la care se vor alătura 26 echipe din cadrul Salvamont Romania.

Conceptul acestui eveniment profesional implicăparcurgerea unui traseu ce reprezintă exact derulareaunei acțiuni de salvare montană pe timp de iarnă, pornind de la primirea apelului și detaliilor unde s-a produs evenimentul, parcurgerea unui traseu pe schiuride tură, colțari de gheață, urcare în asigurare șicoborârea în rapel, căutare în avalanșă, acordareaprimului ajutor și transportul accidentaților în terenvariat, orientare în teren, realizarea comunicațiilor cu Sistemul 112 și dispeceratele de urgență, radiocomunicații cu echipele terestre și cu echipajeleelicopterelor de salvare”, a anunțat Salvamont Gorj.

Publicitate

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button