Societate

Îl vrea pe Iordache contracandidat. Romanescu: Târgu-Jiul nu va avea administrație ca la Turceni

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, afirmă că și l-ar dori pe președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, contracandidat la primărie.

Liderii PNL au decis, la București, ca președinții organizațiilor locale să fie obligați să candideze la locale la primărie sau președinția consiliului județean.

În acest context, primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, afirmă că și l-ar dori pe președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, contracandidat la primăria municipiului. Edilul îi transmite, însă, președintelui liberalilor gorjeni că Târgu-Jiul nu va avea niciodată “o administrație ca la Turceni” și că, aici, primarul se alege de către cetățeni, „nu se impune de către stăpân”.

“Ca să-l las pe domnul Cosmin Popescu liniștit mi-l doresc contracandidat pe Ion Iordache. Îl aștept pe Ion Iordache în competiția de la Târgu-Jiu, cu o singură precizare: Târgu-Jiul nu va avea administrație ca la Turceni. Aici, nu se impune primarul de către stăpân”, afirmă primarul Târgu-Jiului.

Liderii PNL au mai decis ca președinții de organizații care obțin la locale un scor sub cel al partidului nu mai pot candida la parlamentare. Marcel Romanescu consideră că este “un mare risc” pentru Ion Iordache, în contextul în care din PNL Gorj au plecat primari în ultima perioadă.

„PSD-ului nu îi este frică de Iordache”.

Deputatul PSD, Claudiu Manta, comentează că Partidului Social Democrat “nu-i este frică” de Ion Iordache.

„Suntem pregătiți de orice bătălie cu domnul Iordache. Probabil, va candida la consiliul județean împotriva lui Cosmin Popescu. Oamenii vor putea alege între tik-tokurile făcute de domnul Iordache și ceea ce a făcut Cosmin Popescu”, afirmă parlamentarul. Claudiu Manta le transmite primarilor PSD care au relații de colaborare cu președintele PNL Gorj “să lase prieteniile” cu Ion Iordache, având în vedere că 2024 este un an electoral foarte important.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button